Nyheder

Flot præmiere til Vin- og Spiritussocietetet

Det første arrangement i Folketingets Vin- og Spiritussocietet blev afholdt den 28. februar på Børsen i København med deltagelse af Moët Hennessy, Taster Wine, Nyborg Destilleri, Hans Just Group, Diageo og Nordisk Brænderi som gæst. Temaet var Gin & Bobler, hvilket fik frembragt en meget god stemning blandt de 17 fremmødte folketingsmedlemmer, heriblandt vores skatteminister, Karsten Lauritzen.

Færre danskere har et risikabelt alkoholforbrug

Sundhedsstyrelsen har for nylig offentliggjort rapporten Danskernes sundhed - Den Nationale Sundhedsprofil 2017, som tegner et generelt billede af danskernes sundhed målt ud fra trivsel, helbred, sygdom og livsstil.

Unge er på vej mod en sundere alkoholkultur

Unges alkoholkultur er under forandring. En ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne "Fuld af liv" viser, at fire ud af fem 15-25-årige ikke drikker sig fulde hver weekend, og mange undersøgelser dokumenterer, at unge i dag drikker mindre end tidligere.

Ny bekendtgørelse om sikkerhedsstillelse

I ny bekendtgørelse, som trådte i kraft den 1. februar 2018, ændres sikkerhedsstillelsen fra at være et mindstebeløb på 200.000 kr. til 30.000 kr., når man skal autoriseres som oplagshaver efter spiritusafgiften.

VSOD i TV Avisen og Berlingske Tidende

Så lykkedes det endnu en gang for VSOD at markere sig i medierne. Danske destillerier er i vækst, og med VSOD’s Tendensanalyse fra 2017 har vi formået at få foreningen og branchen eksponeret i de store landsdækkende medier.

Afgiftsgodtgørelse på alkoholsodavand

I forbindelse med regeringens vedtagelse af Erhvervspakken, som trådte i kraft den 1. januar 2018, er tillægsafgiften på alkoholsodavand nu bortfaldet. Herudover annullerer loven også prisindekseringerne vin.

Et smuthul i lovgivningen har givet serieiværksætter Morten Strunge blod på tanden til at udvide Winefamlys forretning til Sverige

Det er en EU-lov, som gør det muligt, at svenske forbrugere nu kan købe alkohol via en netbutik i et andet EU-land. Det har åbnet en dør for udenlandske firmaer, der vil sælge vin til svenskerne uden om Systembolagets begrænsninger. Det er dog et krav, at netbutikken er etableret og registreret i Sverige, så der kan afregnes moms og afgifter til den svenske stat.