Anholt Gin (62)


Ørkensandets filtrering af regnvandet

Anholt er mest kendt for sin unikke ørken, der dækker næsten 80 procent af øen. Det er et sælsomt område af gamle sandklitter, som blev komplet ryddet for træer, efter at Kong Frederik II i 1560 gav ordre til at oplyse sejlruten gennem Kattegat. Det blev gjort ved hjælp af såkaldte vippefyr, der krævede masser af brænde.

Ørkensandets filtrering af regnvandet og den sparsomme vegetation på en undergrund bestående af flint - i stedet for kalk som i resten af landet (undtagen Bornholm) - forsyner Anholt med noget af verdens blødeste og reneste drikkevand. Overalt på øen vokser dog spiselige planter, rødder og bær, ikke mindst enebær. Og da enebær er fundamentet for gin, er det helt naturligt, at Anholt har sin egen gin. Den produceres ganske vist på fastlandet, på Nordisk Brænderi i Vendsyssel, men bær og vand fragtes dertil over Kattegat fra øens eneste havn, på dens vestkyst, hvor samtlige de knap 150 indbyggere bor. Én af dem er Jakob Kjærgaard, som sammen med sin aarhusianske ven, Thøger Dixgaard, fik ideen til Anholt Gin i 2015.

Hvis du skulle have lyst til at besøge Anholt, kan du passende gøre det i uge 42, hvor der hvert år inviteres til plukkeuge. Her kan alle hjælpe til med at plukke enebær til den lokale gin. Hele ugen byder på festlige arrangementer, og har du brug for overnatning i stedet for en sen, tre timer lang færgetur tilbage til Grenaa, kan du betale for en plads på Anholt Camping. Med enebær, naturligvis.

Main products

Anholt Gin (from dried junipers), Anholt Gin Double Female (from fresh junipers)

Nice to know

Destillery: No

Open for tours/tastings: No

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: Yes

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Anholt Gin

Østervej 11

DK - 8592 Anholt

Tlf: +45 2482 5480

Mail: Jakob Kjærgaard

Web: Anholt Gin