Unge er på vej mod en sundere alkoholkultur

Unges alkoholkultur er under forandring. En ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne "Fuld af liv" viser, at fire ud af fem 15-25-årige ikke drikker sig fulde hver weekend, og mange undersøgelser dokumenterer, at unge i dag drikker mindre end tidligere.

Når talen falder på unges alkoholvaner, hører vi ofte om vilde drukhistorier, der portrætterer en generation, der drikker sig helt i hegnet hver weekend. Danske unge drikker også mere end unge fra andre europæiske lande, men hvis man tror, at det er normalt, at unge f.eks. drikker sig fulde hver weekend, tager man fejl. Og sammenligner man nutidens ungdomsgeneration med tidligere generationer, har de på flere måder et mere fornuftigt forhold til alkohol. Det glæder Peter Dalum, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens "Fuld af liv"-kampagne.

- Vi ved, at mange unge tror, at det er normen at drikke meget alkohol, og det kan skabe et indirekte pres til at drikke mere, end man har lyst til. Hvis vi sætter fokus på de positive tendenser og hylder de mange unge, der faktisk godt kan finde ud af at drikke med måde - kan vi forhåbentlig ændre opfattelsen af, at det er normalt at drikke sig fuld hver weekend, siger Peter Dalum.

Ikke nok med, at unge drikker mindre end tidligere, tyder det også på, at unge efterspørger en ny alkoholkultur.

Læs hele artiklen på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside