Ændret i krav til de virksomheder, der betegner som ”ultralav risiko”

Fødevarestyrelsen har ændret lidt i deres krav til de virksomheder, de betegner som ”ultralav risiko”. Det drejer sig f.eks. om virksomheder som vinforretninger, automater med fødevarer og handel med fødevarer, der ikke sker i en butik (fx nethandel), når varerne ikke kræver køl eller frys.

Virksomheder med ultralav risiko vil ikke have et kritisk kontrolpunkt og får sjældent kontrolbesøg, derfor var der tidligere ikke krav om, at disse virksomheder skulle udarbejde en skriftlig risikoanalyse – det skal de dog fremover. Det betyder, at en ultralav risiko virksomhed nu skal have en egenkontrol, der indeholder en skriftlig risikoanalyse suppleret med gode arbejdsgange, som i de fleste tilfælde kan være mundtlige.

Læs mere om virksomheder med ultralav risiko på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Virksomheder med ultralav risiko (foedevarestyrelsen.dk)

Læs Dansk Erhvervs tidligere nyhed om emnet, der indeholder en skabelon til den skriftlige risikoanalyse: Nyt skema for risikoanalyse i fødevarevirksomheder (danskerhverv.dk)