Nyheder

Spiritus - definition og anvendelse af hentydninger til navne på spiritus

Om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2019/787 som vedrører definitionen af hentydninger til lovlige navne på spiritus eller geografisk indikationer for spiritus og deres anvendelse i beskrivelsen, præsentationen og/eller mærkningen af andre spiritus end de spiritus, som der er hentydning til.

Debat i JP: Drop corona-passet den 1. juli

Det er godt at være forsigtig, men oplevelsesindustrien betaler en høj pris, når Danmark bliver overforsigtig. Langt de fleste lande i Europa forlanger ikke coronapas for at sætte sig i en restaurant, bar eller café – kun Østrig og Norge følger Danmarks eksempel.

Det danske sommerland byder på kvalitets spiritus

Nyt ”Distillery Trail” skal øge Gastroturismen i Danmark. Vin & Spiritus Organisationen i Danmark (VSOD) har nu for første gang samlet oplysninger om besøgsmuligheder på destillerierne rundt i det ganske land, med henblik på at tiltrække endnu flere danske og udenlandske turister til besøg på de danske destillerier.

Debat: Lad danskerne gå i byen efter kl. 23

På dette tidspunkt for ét år siden var corona-vaccinationer blot et fatamorgana, og faren for endnu en smittebølge lurede i horisonten. Alligevel måtte restauranter, caféer og barer holde åbent til kl. 02.00 – med god afstand og håndsprit. Både restauratører og gæster levede op til tilliden, og der var ingen smittestigning i juni og juli.

Debatindlæg: Danskerne kan godt håndtere at gå i byen efter kl. 23.00

De lyse sommeraftener nærmer sig og kalder på hyggeligt samvær på restauranter, caféer og barer. Men restauratørerne skal desværre stoppe udskænkningen kl. 22.00 og sende gæsterne hjem senest kl. 23.00 – inden det for alvor bliver mørkt. Det fremgår af en corona-restriktion, som er en reminiscens fra nedlukningen af Danmark i midten af september sidste år.