Høring over EU forslag til regler for angivelse af ingrediensliste på aromatiske vinprodukter

Høring over Kommissionens forslag til regler for angivelse af ingrediensliste på aromatiske vinprodukter

Fødevarestyrelsen har sendt en høring ud om Kommissionens forslag til en delegeret forordning om de specifikke regler for angivelse af ingrediensliste på vin.

Link til høring: Høringsdetaljer - Høringsportalen (hoeringsportalen.dk)

Forslaget er en konsekvens af revisionen af den fælles markedsordning for landbrugsprodukter fra 2021, hvor der blev fastsat regler om obligatorisk mærkning af vin og vinprodukter med ingrediensliste og næringsdeklaration.
 
Det er et kort forslag, med en artikel der omhandler ingredienslisten og en artikel der omhandler ikrafttrædelsen. Der har tidligere været udsendt en høring, der vedrører et tilsvarende forslag i relation til vin.

Har I kommentarer til høringen, som I ønsker at VSOD bringer videre, skal sekretariatet bede om jeres input senest d. 14. april.
 
I kan læse mere om de kommende regler om mærkning af vin i Dansk Erhvervs nyhed: Kommende krav til mærkningen af vin (danskerhverv.dk)

 

Tilmeld dig VSOD's Ansvarlighedsudvalg

 

VSOD har nedsat et Ansvarlighedsudvalg der mødes et par gange årligt for at drøfte emner angående ansvarlig alkoholkultur mere i dybden. Resultaterne af disse drøftelser kan blive bragt op på næstkommende bestyrelsesmøder til videre behandling, hvis det er nødvendigt. 

Udvalget er åbent for alle medlemmer med interesse for sagen. Ønsker du at høre mere, så skriv til sekretariatet. 

Læs mere om VSOD's holdning til og kamp for en god alkoholkultur her