Vigtige ændringer i ECMS fra 2023

Nyt fra Skattestyrelsen; Vigtige ændringer i EMCS i 2023

Skattestyrelsen har sendt nedenstående nyhed til VSOD, da EMCS (Excise Movement and Control System) bliver opdateret den 13. februar 2023, hvor nye regler træder i kraft.

Ændringerne gælder brugere af blanket 22.069, som omfatter afgifter af spiritus, vin og øl. Fremover skal man registrere beskattede forsendelser i systemet ECMS, og for at kunne gøre det skal man være registreret i systemet - enten som autoriseret modtager eller afsender.  

De nye ændringer drejer sig særligt om muligheden for at sende varer, der allerede er betalt afgifter af. Tidligere har man kun kunne sende ubeskattede varer.

Særligt er det relevant for virksomheder, der har en B2B-løsning, hvor de har et system, der kan interagere med ECMS-systemet og som derfor har brug for at tilpasse sit system til den nye udgave af EMCS.

De opdaterede blanketter er tilgængelige fra 1. januar 2023, og kan allerede i december 2022 være opdateret

Læs hele nyheden fra Skattestyrelsen her.

 

Tilmeld dig generalforsamling og Branchens Dag d. 7. marts 2023!

Den 7. marts 2023 holder VSOD generalforsamling og branchedag hos Copenhagen Distillery - og du er inviteret!

Programmet mangler stadig at få afklaret enkelt detaljer, men allerede nu kan du melde dig til ved at følge nedenstående link.

Hør bl.a. NielsenIQ løfte sløret for deres statistikker og analyser af de helt aktuelle tendenser inden for vores branche, KOSTKBH om en gastrofysisk tilgang til udvikling af nye alkoholprodukter, samt paneldebatter om bl.a. innovation i vin- og spiritusbranchen.

Vi glæder os til en dag i branchens tegn med masser af inspirerende oplæg, diskussioner og networking i det nye år!

Tilmeld dig og se programmet her

 

Webinar om sortering af erhvervsaffald d. 15. december

I 2023 træder nye regler for sortering af erhvervsaffald i kraft, men allerede i dag er der krav til sortering. Alle arbejdspladser skal sorterer deres affald.
Er I endnu ikke kommet i gang? Eller er du i tvivl om din virksomheder lever op til reglerne? Så bør du overveje at tilmelde dig Dansk Erhvervs webinar om affaldssortering den 15. december.  

 

 

Gratis adgang til Wine Paris & Vinexpo Paris 13.-15. februar 2023 for VSOD's medlemmer

Vinexpo-messen bygger på 40 års erfaring med at arrangere messer for vin- og spiritusbranchen og finder sted i Paris, som ligger strategisk i forhold til det europæiske marked, og som er et centralt mødested for hele verdens vin- og spiritusindustri. Medlemmer af VSOD kan få gratis adgang ved at følge linket i ovenstående banner. 
 

Barsel i sekretariatet

Sekretariatschef, Matthias Lumby Vesterdal, vil være på barselsorlov fra og med den 24. november til den 21. februar 2023. I mellemtiden vil VSOD betjenes af Marianne Eltong Gade, som kan kontaktes på meg@danskerhverv.dk.

Der kan også fortsat skrives til foreningens mail vsod@vsod.dk eller til sekretær Janne Andersen på jand@danskerhverv.dk.