Nyheder

Importstatistik 2017

Den danske bruttoimport af spiritus og likør var i 2017 på 15,3 mio. liter ren alkohol, hvilket er et mindre fald på blot 1 pct. i forhold til 2016. Heraf blev 5,8 mio. liter reeksporteret, således at nettoimporten lå på knap 9,5 mio. liter i 2017. Vodka er fortsat øverst med 2,0 mio. liter i nettoimport, svarende til 21 pct. af nettoimporten af spiritus, jf. figur 2. Årets store omtaleemne, gin, havde en vækst på hele 16 pct. i forhold til 2016.

79 paller med øl, vand og spiritus beslaglagt i Roskilde

SKAT har torsdag beslaglagt 79 paller med drikkevarer og slik i Roskilde. Varerne er bestilt af både handlende og festivalgæster hos udenlandske butikker. Varerne er beslaglagt, fordi der enten ikke er betalt danske afgifter eller sørget for pantmærker.

Årsberetning fra Alkolholreklamenævnet

I 2017 behandlede Alkoholreklamenævnet 18 sager. Igen i år kunne Alkoholreklamenævnet konstatere, at en stor del af klagerne drejede sig om alkoholmarkedsføring rettet mod børn og unge.

Årets største ginlancering

Nordic Gin House har store ambitioner med deres nordiske gin. Ifølge Nordic Gin House er det et samarbejde mellem de bedste small batch lokale destillerier i Norden samt de mest respekterede sommeliers, master distillers og mixologists.

Flot præmiere til Vin- og Spiritussocietetet

Det første arrangement i Folketingets Vin- og Spiritussocietet blev afholdt den 28. februar på Børsen i København med deltagelse af Moët Hennessy, Taster Wine, Nyborg Destilleri, Hans Just Group, Diageo og Nordisk Brænderi som gæst. Temaet var Gin & Bobler, hvilket fik frembragt en meget god stemning blandt de 17 fremmødte folketingsmedlemmer, heriblandt vores skatteminister, Karsten Lauritzen.

Færre danskere har et risikabelt alkoholforbrug

Sundhedsstyrelsen har for nylig offentliggjort rapporten Danskernes sundhed - Den Nationale Sundhedsprofil 2017, som tegner et generelt billede af danskernes sundhed målt ud fra trivsel, helbred, sygdom og livsstil.