Nyheder

Kronik i Berlingske Tidende: Lovgivning vil ændre unges drukkultur

Kunne du forestille dig at sætte dig ind i en bil uden at spænde sikkerhedsselen? Savner du røgfyldte restauranter? Eller ville du synes, det var i orden, hvis din nabo brugte fysisk afstraffelse som børneopdragelse? Formentlig ikke. Men netop de eksempler har tidligere været en helt almindelig del af vores samfundskultur.

Whisky på fade i ”naturlige” omgivelser

Hvis en virksomhed ønsker at bruge traditionelle metoder til fremstilling af fødevarer, er det muligt at søge om dispensation fra nogle af reglerne vedr. indretning og drift, hvis metoden ikke lever helt op til det, der normalt gælder. Dispensationen kan søges i alle led under produktion, forarbejdning og distribution.

Debatindlæg i Altinget - Drukfri Ungdom

Todelt aldersgrænse for alkohol har ingen effekt på unges druk. Hvis politikerne sænker procentsatsen for, hvilke alkoholtyper 16- og 17-årige må købe, vil det være ren symbolpolitik uden effekt, skriver organisationerne bag Drukfri Ungdom.

Altinget: Regeringen skal spille ud med plan for unges druk inden jul

Enhedslisten presser på: Regeringen skal spille ud med plan for unges druk inden jul. Hvis Magnus Heunicke (S) ikke kommer med et udspil om unge og alkohol inden nytår, vil Enhedslisten forsøge at tvinge ham ud af busken, siger Peder Hvelplund (EL). To af regeringens støttepartier vil hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år.