Nyheder

Gratis entre på Vinexpo 2020

Om 2 måneder slår Vinexpo Paris dørene op for første gang. Den nye Vinexpo messe bygger på 40 års erfaring med at arrangere messer for vin- og spiritusbranchen og finder sted i Paris, som ligger strategisk i forhold til det europæiske marked, og som er et centralt mødested for hele verdens vin- og spiritusindustri. Medlemmer af VSOD har gratis entre.

Danskerne drikker mindre

Danmark står de seneste ti år for et af de største fald i alkoholforbruget i OECD-landene. Fra 12,1 liter ren alkohol årligt per voksen over 15 år i 2007 til 9,1 liter i 2017. Det er dermed ikke langt fra gennemsnitsforbruget i OECD-landene på 8,9 liter, viser en ny rapport fra OECD, der årligt sammenligner sundhedsforhold i de 36 medlemslande.

Dr. Emils betaler bøde for ulovlig alkoholreklame til mindreårige

Diskoteket Dr. Emils betaler en bøde på 25.000 kroner, efter Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet. Forbrugerombudsmanden politianmeldte i juli 2018 Dr. Emils i Marienlyst for at lægge et opslag op på Facebook om et arrangement på diskoteket. Opslaget indeholdt to film med billeder af unge mennesker samt omtale af alkohol.

Invitation til Mjødens dag 2019

Få faglig indsigt og smag på den historiske drik, som der er en voksende interesse for. Sidste år gik vi for første gang sammen for fejre den nordiske mjød med en fælles event Mjødens Dag, der blev en stor publikums succes, som gentages igen her 29. september 2019. Vi har valgt at udvide arrangementet med en faglig dag mandag 30. september - hvor vi håber, at se VSOD medlemmer, og at du allerede nu vil reservere tid din kalender til at komme.

BLOCKCHAIN i fødevareindustrien

Hvordan kan blockchain beskytte up market produkter? Er du interesseret i at få mere viden om blockchain? Viden om fordelene og udfordringerne for jeres fødevarevirksomhed ved at bruge blockchain i kæden fra jord til bord. Hvad vil det betyde for jeres fødevarevirksomhed, hvis jeres produkters indhold kunne spores helt frem til forbrugeren og dermed sikres og beskyttes ved hjælp af blockchain-teknologi?

Man bør være 18 år for at kunne købe alkohol uanset salgssted og alkoholtype.

Alkohol er et nydelsesmiddel for voksne – ikke børn. Derfor bør man ifølge Vin- og spiritusorganisationen i Danmark, VSOD hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år uanset salgssted. Unge over 16 år kan i dag købe alkohol i form af øl, cider, alkoholsodavand, shots og vin med op til 16,5% alkohol i detailhandlen. Vil de unge købe de samme produkter på eksempelvis en bar eller restaurant, skal de dog være fyldt 18 år. Vin- og spiritusorganisationen, VSOD, mener, at en ensartet salgsaldersgrænse på 18 år på tværs af alle brancher vil være nemmere at efterleve for salgsstedernes ansatte, og det vil tilskynde en mere fornuftig alkoholkultur blandt unge.

Salg af alkohol 2018

EN DANSKER OVER 18 ÅR KØBER I GENNEMSNIT 12,4 GENSTANDE OM UGEN. I 2018 blev der solgt 44,8 mio. liter ren alkohol i danske forretninger. Det svarer til, at hver dansker over 18 år i gennemsnit købte 9,7 liter ren alkohol, svarende til 12,4 genstande om ugen, når én genstand svarer til 1,5 cl ren alkohol. Det er 2,1 genstande om året færre end for ti år siden, hvor hver indbygger i gennemsnit købte 14,5 genstande om ugen.