Danskernes samlede alkoholforbrug synes at falde under Coronakrisen

Det har over weekenden været fremme i medierne, at der kan være risiko for, at danskernes alkoholforbrug stiger her i karantæne- og nedlukningsperioden.

At dømme ud fra salget af vin og spiritus synes dette dog slet ikke at være tilfældet – snarere tværtimod.

”Siden 11. marts, hvor nedlukningen blev annonceret, er butikkernes samlede salg af både vin og spiritus rent faktisk faldet med ca. 5 %.” udtaler Carsten Suhrke, formand i VSOD.

Dette bygger på faktiske salgstal for hele vin og spirituskategorien til og med i går fra de tre største dagligvareudbydere i Danmark.

”Vi har naturligvis ikke tal på ølmarkedet, men logikken tilsiger, at billedet formentlig er nogenlunde det samme i den kategori.” fortsætter Carsten Suhrke.

Hertil kommer, at de danske forbrugere i samme periode jo ikke har kunne købe vin og spiritus ved grænsehandel. Endvidere drikkes godt og vel en femtedel af danskernes vin- og spiritusforbrug normalt i bar- og restaurationsmiljøet, og dette forbrug er helt bortfaldet.

”Så selv om det skulle være tilfældet, at danskerne i disse dage måske forbruger lidt ekstra af deres ”hjemmelager”, så tyder alt på, at det samlede alkoholforbrug rent faktisk er kraftigt faldende siden corona nedlukningen ramte Danmark. I en hverdag uden gæster, fester, restaurationsbesøg, m.v. synes dette billede også at give mening.” afslutter Carsten Suhrke.