Guld går til København Klassisk Gin ved World Spirits Award 2020!

WSA, World Spirits Awards har altid været det globale benchmark for spiritus. I år har WSA valgt en Nordic Gin House’ gin som værende det bedste fra den “nye verden”.

At komme på podiet til World Spirit Awards svarer med andre ord til at vinde Premier League for destillerier. Ligesom i formel 1 kender man som regel de kendte navne på listen over vindere. Det samme var igen tilfældet ved Awards-fejringen i den østrigske by Bad Kleinkirchheim i år, men der var også overraskelser. Priserne blev uddelt i Bad Kleinkirchheim i Østrig. Nemlig i Panorama-Restauranten Nock IN der ligger i 2.000 m højde.

De bedste Master-distillers og branchens bedste brands fra hele verden mødtes til WSA.

På WSA 2020 forventede man at se cirka 30 gin-produkter og producenteri den venskelige gin-kategori. Men for fjerde år i træk eksploderede kategorien med tæt på 100 varianter. Kort sagt: Alle seriøse destillerier arbejder på at fremstille en gin der skiller sig ud og det gør WSA til den sværeste konkurrence at vinde. Globalt!

København Klassisk Gin er en hyldest til Danmarks hovedstad. Den er en kompleks gin med en af de højeste procentdele af enebær i verden. Dette er muligt takket være af en raffineret tre-trins macerations-proces. Enebærene tilsættes først til en 48 procent alkohol. Efter 24 timer tilsættes koriander, og derefter følger de andre ingredienser samtidig med at man hæver temperaturen. Den meget kreativt fremstillede gin er en moderne variation af den kendte klassiker. Destillationen og micro-vaporisering kombinerer det bedste af den nordiske gran, enebær, citrus og lakridsrod. Destillationen tager omtrent en dag, og hele processen mere end 50 timer. Der er med andre ord både tale om håndværk og tålmodighed. Flasken er inspireret af de gamle apoteker-flasker kombineret med et design der omfavner det minimalistiske design som har defineret Danmarks design-arv.” udtaler founder og CEO, Nordig Gin House, Jakob Vallentin.

25 nationer. 107 destillerier. Guld til København Klassisk Gin.

”WSA er uden tvivl den største anerkendelse vi har fået til dato. Og det gør mig enormt stolt at vi inden for en meget kort periode har vores unikke nordiske Gin-serie vundet et bemærkelsesværdigt stort antal nationale, regionale og internationale anerkendelser. Jeg tror faktisk, at Nordic Gin House-porteføljen i øjeblikket er den mest prisvindende gruppe af gins - globalt!” Slutter Jakob Vallentin, Founder og CEO for for Nordic Gin House.


Læs mere om den prisvindende Nordic Gin House familie på nordicginhouse.dk eller kontakt jv@nordicginhouse.dk +4520658675