Nu genåbner den generelle kompensationsordning for faste omkostninger

Fra i dag kan virksomheder søge ordningen gennem Erhvervsstyrelsen.

Regeringen har fra begyndelsen af corona-krisen haft fokus på at støtte lønmodtagere og virksomheder. Derfor er der før jul blevet indgået politisk aftale om, at den generelle kompensationsordning for faste omkostninger vil blive genåbnet som følge af de skærpede restriktioner. Ordningen er herefter blevet statsstøttegodkendt, og der er foretaget de nødvendige IT-tilpasninger. Ordningen åbner nu for ansøgninger.

Kompensationen, som åbner:

  • Den målrettede ordning for virksomheder, der i perioden november 2020 til februar 2021 er ramt af de kompensationsberettigede covid-19-relaterede restriktioner – fx tvangslukning, forsamlingsforbud eller rejserestriktioner. Det forventes, at op mod 8.000 virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt op mod 1,4 mia. kr. pr. måned.
  • Kompensation til virksomheder, der i perioden 6. november 2020 til 26. november 2020 blev ramt af den lokale nedlukning af de syv nordjyske kommuner. Ordningen er for virksomheder, der oplever en omsætningsnedgang på mindst 30 pct.  Det forventes, at ca. 1.000 primært nordjyske virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt ca. 50 mio. kr. for den samlede periode.
  • Den generelle kompensationsordning for alle virksomheder, der i perioden 9. december 2020 til 17. januar 2021 taber mindst 30 pct. af deres omsætning som følge af COVID-19. Det forventes, at op mod 25.000 virksomheder vil få glæde af ordningen, og at der vil blive udbetalt ca. 2 mia. kr. for den samlede periode.

Erhvervsstyrelsen forventer i næste uge at kunne åbne for yderligere udestående ordninger. Det drejer sig om ansøgninger til kompensationsordningen for tvangslukkede enheder, den særlige ordning for sæsonafhængig indtjening i december og forlængelse af kompensationsordningen for store arrangementer.

Få mere information

Find hjælp til hvordan din virksomhed skal håndtere coronaregler, og hvordan du kan søge hjælp på www.virksomhedsguiden.dk eller ring til Erhvervsstyrelsens corona-hotline på 72 20 00 34. Hvis du er journalist og har brug for yderligere information, så kontakt Erhvervsministeriets pressetelefon på 91 33 70 07