Regeringen stiller garanti for eksportvirksomheder på milliarder

Erhvervsministeriet vil understøtte bankers udlån til eksportvirksomheder for 8,5 milliarder kroner.

Erhvervsministeriet stiller nu yderligere milliarder i garanti for udlån til danske eksportvirksomheder.

Ordningen, der sker gennem Danmarks Eksportkredit (EKF), lød torsdag på 1,25 milliarder kroner, men den er nu øget til 8,5 milliarder kroner. Dermed kan også de store virksomheder understøttes.

Ordningen betyder, at staten stiller en garanti på 80 procent af bankernes nye lån til eksportvirksomheder. Bankernes eventuelle tab vil altså til dels blive dækket.

Det skal sætte skub i virksomhedernes lånemuligheder under coronaudbruddet, der har sendt mange virksomheder i knæ.

Virksomhederne er i problemer, og de ansatte frygter for deres job, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

- Rigtig mange danske virksomheder har i øjeblikket problemer. Det gælder både eksportørerne og deres underleverandører.

- For eksempel fordi de mangler dele fra udlandet til produktionen eller ikke kan få sendt varer afsted til udlandet. Der mangler penge i kassen, men regningerne er der stadig.

- Derfor er det godt, at EKF kan træde til nu og give en hjælpende hånd, så vi kan bevare en robust dansk eksportsektor og danske arbejdspladser, siger Simon Kollerup.

Ordningen stiller kun garanti på bankernes udlån til eksportvirksomheder og underleverandører til eksportvirksomheder, der har allerede har lidt eller forventer at lide et omsætningstab på mindst 30 procent som følge af coronaudbruddet.

Ordningen gælder frem til 1. oktober i år.

 

Kilde: DR