Ny software kan blive den digitale banderole

Danske iværksættere har i samarbejde med forskere fra Aarhus Universitet udviklet appen Valify, som gør det muligt gennem RFID-teknologi at afsløre, om der er betalt afgift på vin og spiritus og kan samtidig fastslå om flaskerne er ægte eller ej. Teknologien bag Valify er patentanmeldt.

Valify er et helt nyt redskab, som giver virksomheder mulighed for, på under et minut, at afsløre kopivarer og svindel med afgifter.

"I modsætning til andre metoder, så gør Valify det muligt at scanne større partier af f.eks. vin og spiritus på én gang. Det kan gøres fuldstændigt anonymt, og så går det lynhurtigt. I dag foregår vurderingen af kopivarer manuelt og hvert produkt skal vurderes individuelt. Samtidig vil man kunne slippe for de fysiske banderoler, fordi man gennem unikke koder, kan angive, om der er betalt afgift", siger Kasper Kruse, der er direktør og medstifter af Valify ApS.

Valify tilbyder to forskellige løsninger; NFC-løsning, som gør, at forbrugerne selv kan tjekke ægtheden af produktet med deres smartphone og en UHF-løsning, som gør, at virksomheden internt kan kontrollere produkterne i alle salgskanaler.

"Det handler om, hvad man som virksomhed ønsker. I princippet er det kun fantasien der sætter grænser for, hvilken information som kan lægges ind i RFID-chips", siger Kasper Kruse.

Udover at kunne identificere kopivarer, så kan Valify som de første også afsløre parallelimporterede varer.

"Mange virksomheder ønsker et overblik over handelsmønsteret for deres produkter. Det kan man ikke se i dag, og parallelimport bliver mere og mere udbredt. Selvom det ikke er ulovligt at lave parallelimport, er det rart som brand at vide, ad hvilken vej ens produkter ender ude hos forbrugerne", siger Kasper Kruse.

Hele systemet bag Valify er færdigudviklet i tæt samarbejde med forskere fra Aarhus Universitet og en af de førende RFID eksperter på verdensplan, og er nu klar til brug for en lang række af produkter, alt fra vin, spiritus og medicin til tøj og sko.

Lige nu tilbyder Valify en tre måneders gratis prøveperiode, så VSOD's medlemmer får mulighed for at afprøve systemet, inden de eventuelt beslutter sig for, om de vil købe en licens.

Hvis Valify har din interesse skal du kontakte:

Kasper Kruse
+45 60 18 59 62
kk@valify.org