VSOD Tilslutter sig frivillig EU-aftale om mere forbrugerinformation på spiritusflasker

Vin og Spiritus Organisationen i Danmark (VSOD) har valgt at tilslutte sig Aftalememorandum, også kaldet MoU (Memorandum of Understanding), fra Spirits Europe, vedrørende information om kalorier og kilojoule samt ingredienser på spiritusflasker. 

Forslaget, som er udarbejdet af Spiritus Europe, er et selvregulerende forslag, og altså ikke lovgivning, som støttes af Europakommissionen. Med denne tilslutning støtter VSOD formålet om øget forbrugerinformation om kalorier og kilojoule samt ingredienser i spiritusprodukter. 

Vi opfordrer alle vores medlemmer og den øvrige spiritusbranche i Danmark til at støtte op om tilslutningen og følge retningslinjerne for MoU. Flere danske og internationale spiritusvirksomheder er allerede i gang udtaler Carsten Suhrke, formand, Vin og Spiritus Organisationen i Danmark. 

Et Aftalememorandum (MoU) er en aftale mellem to eller flere parter skitseret i et formelt dokument. Det er ikke juridisk bindende, men signalerer parternes vilje til at komme videre med et fælles formål. I dette tilfælde er parterne Europakommissionen og Spirits Europe om et fælles formål at sikre mere forbrugerinformation. 

”Vi glæder os over tilslutningen til Aftalememorandummet om forbrugeroplysninger om energiinformation og ingredienser fra store og små spiritusproducenter i Danmark. Med denne tilslutning er der ingen tvivl om, at vi vil nå målet på 25 procent for mærker med energiinformation inden udgangen af 2020” udtaler Ulrich Adam, Director General, Spirits Europe.

Hent VSOD guideline her

Hent den originale MoU her

For mere mere information, kontakt: Sekretariatschef, Nikolai Klausen, mobil 9737 3130