Aqua Vitae Sydfyn (33)


DEN SYDFYNSKE FRUGTHAVE PÅ FLASKE

Brændevin har siden midten af 1500-tallet været for Danmark og de øvrige skandinaviske lande, hvad whisky er for Skotland: definitionen af den nationale spiritusidentitet. Den mest udbredte form for brændevin har på vores breddegrader som regel været destilleret på kartofler eller korn.

Mindre udbredt har fremstillingen af decideret frugtbrændevin været, og da Lene True og Karsten Kjer Michalsen i 2005 grundlagde Aqua Vitae Sydfyn på Det Lille Brænderi i Skårup kunne de kalde sig Danmarks første destilleri med denne alkoholgenre som speciale.

Produkterne er i samme familie som den franske eau-de-vie de fruits og den italienske grappa. Der bruges både druer, kirsebær, blommer og kvæder i processen, men med det sydøstlige Fyns bugnende æblehaver på dørtrinnet til destilleriet spiller æbler selvsagt en stor rolle på Det Lille Brænderi. Det samme gør brugen af egefade til lagring.

Med en kapacitet på kun 200 liter pr. brænding på det tyskproducerede Müller-anlæg inviterer Aqua Vitae Sydfyn både frugtavlere, virksomheder og sågar privatpersoner til at få fremstillet deres helt egen brændevin her, et tilbud, som bl.a. den verdensberømte restaurant Noma har benyttet sig af. Det kræver 200 kilo frugt og tålmodighed til at vente de 8 måneder, som det tager for Lene og Karsten at forvandle frugten til drikkeklar brændevin med den optimale aroma og smag.

Main products

Filippa Økologisk Brændevin, Pomó Aperitif, Sydfynsk Kalva.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: No International shipping: No

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Aqua Vitae Sydfyn

Skårupørevej 22

DK - 5881 Skårup Fyn

Tlf: +45 2134 2167

Mail: Aqua Vitae Sydfyn

Web: Aqua Vitae Sydfyn