Sønderborg Distillery (25)


Prisvindende, økologisk, håndlavet gin fra grænselandet

Når børnene flytter hjemmefra, kan der for nogle forældre være et stort mentalt tomrum at fylde ud. Og for alle forældre vil der i hvert fald være noget ekstra plads. Dén plads udnyttede Carsten til i februar 2018 at etablere et destilleri i sin egen bolig sammen med sin kollega gennem mange år, Morten. Siden er også Carl Christian kommet med ombord. Alle tre kom til Sønderborg tilbage i 90’erne fra henholdsvis Tyskland, København og Nordjylland. Og alle tre deler en stor passion for gin.

Historien om Sønderborg Distillery, det første danske destilleri syd for Kolding i nyere tid, begyndte egentlig helt tilbage i 2015, hvor Carsten og Morten på fælles rejser i udlandet besøgte forskellige destillerier. De havde begge tilbragt en stor del af deres karriere indenfor IT-branchen. Men de supplerede også hinanden: Carstens indsigt i produkt og metode og Mortens baggrund som produktionsingeniør og hans erfaring med arbejde i fødevareindustrien var en oplagt kombination og et stærkt fagligt fundament for destilleriet, som dog den dag i dag stadig drives som en bibeskæftigelse. Det foregår med en 40 liters kobberkedel som hjerte i en i øvrigt 100% økologisk produktion.

Sønderborg er vokset op på begge sider af Alssund, der adskiller Jylland fra Als. Destilleriet ligger i den jyske del, få kilometer fra den berømte Dybbøl Mølle, som pryder ediketten på ét af dets prisvindende ginbrands. Et andet af kerneprodukterne, Als Gin, fremviser Sønderborg Slot, et imponerende fæstningsværk, der symboliserer områdets urolige, men fascinerende historie, mens Sønderborg Gin bærer en illustration af Alssundbroen, der siden 1981 har forbundet byens to bredder, og som kan ses fra destilleriet og dermed de gamle børneværelser.

Main products

Sønderborg Gin, Dybbøl Gin, Als Gin

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Sønderborg Distillery ApS

Aabenraavej 26

DK - 6400 Sønderborg

Tlf: +45 5012 1670

Mail: SønderborgDistillery

Web: SønderborgDistillery