Small Craft Distillery (35)


ODENSES FØRSTE DESTILLERI 

Fyn har fra start været fint med fremme i bølgen af nye, danske destillerier. Øen har en lang tradition for både ølbrygning og spiritusfremstilling af dens mange frugter. Men netop fordi den tradition først og fremmest er opstået og vedligeholdt ude på de mange små husmandsgårde, har Fyns hovedby – og Danmarks tredjestørste – ikke haft sit eget destilleri før 2021. 

Small Craft Distillery, som nu har hjemme på Møllekajen i det indre Odense, har dog også rødder på landet, i Munkebo 10 kilometer mod øst. Her byggede A.P. Møller-Mærsk nogle af verdens største containerskibe frem til 2012 på Odense Staalskibsværft, i folkemunde Lindøværftet, og her bryggede Munkebo Brewery fra det efterfølgende år specialøl til udvalgte detailbutikker i ind- og udland. 

Brygmesteren har en kandidatgrad i biologi og en PhD-grad i sundhedsvidenskab fra Københavns Universitet. Han har desuden været headbrewmaster på et lille bryggeri i de tyske alper, og med tanke på tyskernes forhold til renhed og kvalitet i deres øl, er det ikke hvem som helst, der bliver headhuntet til sådan en stilling. En anden gren af familien har haft et destilleri i Jylland, så udvidelsen af bryggeriet til også at inkludere et destilleri kom ganske naturligt, akkurat som flytningen fra Munkebo til Odense. 

Her produceres der nu gin, whisky og absint. Og naturligvis de populære øl, som skabte fundamentet for det hele. 

Main products

Gin, whisky og absint.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: ? International shipping: ?

Cafe or restaurant: Yes

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Small Craft Distillery

Møllekajen 5

DK - 5000 Odense

Tlf: +45 2648 1231

Mail: Kontakt

Web: Small Craft