Destilleriet Hammer & Son er ikke bare historien om et af dansk erhvervs mest præcise, internationale pletskud. Det er også skabelsesberetningen om et vidunderligt gårdbrug og destilleri ved Vintre Møllers rene, velsmagende kilde på Midtsjælland, hvor Hammer & Son siden 2018 har haft sit danske hjem.
Hovedpersonen er Henrik Hammer, som i 2009 efter en årrække som dommer ved internationale spirituskonkurrencer for første gang fremstillede sin egen gin, Geranium Gin. Den lavede han sammen med sin nu afdøde far, der var kemiker. Sammen fandt de ud af, at planteslægten storkenæb – på latin geranium – ville være et perfekt supplement til enebær i en klassisk London Dry Gin. Det er nu én blandt mange økologiske botanicals og afgrøder, som Hammer & Son selv dyrker ved Vintre Møller Destilleri. Geranium Gin er blevet en enorm succes, som er blandt verdens mest præmierede ginbrands.
Siden har Henrik Hammer lanceret en anden helt særlig gin, Old English Gin. Den er lavet på en opskrift fra 1783, en tid, hvor forbrugerne skulle vælge mellem en simpel, enebær-baseret, hollandsk ginstil eller en mere avanceret engelsk. Således indgår hele 11 forskellige ingredienser (foruden vand) i denne variant, som meget passende destilleres på Englands ældste gin-kobberkedel, Angela, fra 1903, som står i Langley-destilleriet i den vestlige del af Birmingham.
For at afspejle opskriftens alder tappes Old English Gin på champagneflasker og forsegles med korkprop og voks. Det var nemlig sådan, man gjorde for et kvart årtusinde siden i England, som dengang var verdens største importør af champagne. På det tidspunkt var gin fortrinsvis en drik for de fattige, og noget af det, der kunne holde prisen nede, var, at man benyttede genbrugt emballage til den.
Sådan er det ikke længere. Blandt andet på grund af Henrik Hammers produkter er gin nu blevet en alkoholgenre, som er omgærdet af respekt og beundring. Og forsøger man sig eksempelvis med hans The Testament Gin, som er lavet hjemme på Vintre Møller som en hyldest til kong Erik Plovpennings huslæge og urtemagiker, Henrik Harpestreng, får man både en helt særlig smag og betagende undervisning i den næsten 1.000 år gamle historie om gin.
Ud over gin producerer Hammer & Son whisky på Vintre Møller. Den ligger og slumrer i store, smukke fade på et knirkende trægulv i en af de fem oprindelige møller på området, som er blevet bevaret og nu også restaureret. Den første variant på markedet er en rye whisky, der lige som alle de andre produkter fra Vintre Møller er produceret ud fra et princip om at efterlade så lille et aftryk på miljø og klima som muligt.
Sidst på sommeren åbner efter planen et besøgscenter i den gamle stald, side om side med de nyindkøbte pot stills, som indvarsler et nyt kapitel for Hammer & Son: Single Malt Whisky. Med tanke på, hvad Henrik Hammer allerede har opnået med Geranium Gin - og at han allerede som 4-årig i øvrigt lavede sin egen parfume - handler det om at følge godt med.
Geranium Gin, Old English Gin, whisky.
Distillery: Yes
Open for tours/tastings: No
Boutique with fixed opening hours: No
Webshop: No International shipping: No
Cafe or restaurant: No
Venue for other events, concerts, etc.: No
Sleepover options: No
Here we are: Find on map of Denmark
Hammer & Son
Vintre Møller 29
DK - 4060 Kirke Såby
Tlf: +45 2624 9970
Mail: Kontakt
Web: Coming Soon