Benny Agerbo har smagt på alt i naturen, siden han var dreng. Selv en skovsnegl, hvilket han dog fraråder andre at gøre. Han kan stadig finde på at tage en bid af en dunhammer eller brændenælde bare for at smage på den. Så når han sammen med sin hustru Dorte fremstiller likører med base i Finderup mellem Ringkøbing og Herning, er intet overladt til tilfældigheder. Det handler om grundighed og erfaring. Et eksempel er filosofien om, at det, der blomstrer i naturen samtidig, også fungerer sammen smagsmæssigt.
Westjysk Smag brygger likører på de råvarer, der findes omkring gården, på marken og i haven: mælkebøtter, rabarber, hyldeblomster, solbær, aronia, kvæde og blommer, alt naturligvis usprøjtet. Når smagen er trukket ud af råvarerne, hældes restproduktet ud langs hækken eller til æbletræerne som gødning.
Gæren, der benyttes i fermenteringen, er faktisk vildgær netop fra æblerne, der vokser på gårdens mere end 100 år gamle Guldborg-træ. Vildgæren arbejder sammen med sukker i et år ved naturlig gæring og giver en helt særlig smag. Men det er også en tilgang, der tager tid. Og det er lige præcis Westjysk Smags mantra: Ting tar’ tid. Det tog Benny og Dorte tre års eksperimenteren, før de overhovedet blev producenter.
At lade livet gå sin gang uden at skynde på det er et af vestjydernes kendetegn. Et andet er deres udtale af ”vest”: [west]. Så nej, der er ikke en stavefejl i navnet, ej heller er det et forsøg på at tækkes engelsktalende kunder. Det er ganske enkelt bare vestjysk. Eller westjysk, om man vil.
Likør.
Distillery: No
Open for tours/tastings: Yes
Boutique with fixed opening hours: Yes
Webshop: Yes International shipping: Yes
Cafe or restaurant: By appointment
Venue for other events, concerts, etc.: Yes
Sleepover options: No
Here we are: Find on map of Denmark
Westjysk Smag
Holstebrovej 112, Finderup
DK - 6900 Skjern
Tlf: +45 2961 7877
Mail: Kontakt
Web: Westjysk