Braunstein (37)


SOMMERFUGLEN, DER SATTE SKUB I DET DANSKE WHISKYEVENTYR

”Når en sommerfugl basker med vingerne i Kina, kan det udløse en tornado i USA”, sagde den amerikanske professor Edward Lorenz, da han i 1961 skulle forklare sin sidenhen verdensberømte kaosteori. Dette udsagn kan med lidt god vilje omskrives til ”Når en grundejer i USA får et godt tilbud, starter det danske whiskyeventyr”. Godt nok blev Lille Gadegård på Bornholm sent i 2008 det første destilleri til at tappe dansk whisky efter godt 30 år uden produktion af den type spiritus herhjemme. Og de målrettede og innovative brødre Claus og Michael Braunstein ville sandsynligvis have indfriet deres ambitioner på en anden måde, hvis ikke ejeren af Baltimore Brewing Co. i 2004 havde fået et købstilbud på sin bryggerigrund, som han ikke kunne sige nej til og derfor satte sit Schultz-bryggeanlæg til salg. Men det var nu engang med købet af dette anlæg, at historien om Braunstein og dermed et af hovedkapitlerne i det nye danske whiskyeventyr for alvor lod sig udfolde.

Selve destilleriet på Køge Havn blev først indviet i 2007, men da var brandet Braunstein allerede blevet etableret via deres fabelagtige ølsortiment, som var blevet brygget på Schultz-anlægget siden december 2005 og som i høj grad dannede det økonomiske fundament for opfyldelsen af brødrenes whiskydrøm. En drøm, der var undfanget på en af deres mange fisketure i Skotland, og som kulminerede 12 år senere, i marts 2010, da deres første single malt whisky, Edition No. 1, kom på gaden.

Siden er mange flere udgaver og udbredt international anerkendelse fulgt. Og med brug af vand fra Grønlands gletsjere til tapning, røget malt fra Port Ellen i Skotland og omfattende eksport til blandt andet Kina er Braunstein nu selv blevet en sommerfugl, hvis vingeslag sender dønninger over ikke bare hjemlige farvande, men over verdenshavene.

Main products

Collection (to versioner årligt: 1 non-peated, 2 peated), Cask Edition, Danica Whisky, Danica Gin, Danica Vodka, Dragonfly Gin.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: Yes

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Braunstein

Carlsensvej 5

DK - 4600 Køge

Tlf: +45 7020 4468

Mail: Braunstein

Web: Braunstein