Bottle Rocket (9)


NÅR VIDENSKAB BLIVER TIL KUNST

Akkurat som tilværelsen som sådan i denne del af verden har fremstillingen af spiritus gennem de seneste århundreder bevæget sig fra så simpelt et formål og så simpel en proces som muligt til ofte at være uendelig kompleks, på grænsen til videnskab. Dén grænse krydser Bottle Rocket, som er en serie af stærke gincocktails udviklet på Njord Gins LIGALAB, et ”Liquid Gastronomy Laboratory” stiftet i 2017, hvor forskere fra Aarhus Universitet sidder side om side med specialister fra Cocktailkonsortiet og Restaurant Domestic.

Ikke alle ”undersøgelserne” når så langt som til at komme på fad eller flaske, men Bottle Rocket var i dén grad et eksperiment, der lykkedes. Klassikere som Dry Martini og Negroni, baseret på forskellige udgaver af Njords gin, såvel som en række af laboratoriets egne opfindelser undergår en fadlagring, som bløder op for smagen.

Bottle Rocket er i øvrigt den engelske betegnelse for en modelraket, bestående af en omvendt plasticflaske, halvfyldt med vand, som pumpes op med luft nedefra, indtil vandet presser flasken opad. Det var ikke LIGALAB, der kom på den idé. Men det kunne det sagtens have været. Bortset fra at det så nok ville have været med gin og ikke vand som drivkraft.

Main products

Bittersweet, Decorum, Dry Martini, Martinez, Negroni

Nice to know

Distillery: No

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Bottle Rocket

Kalkværksvej 2

DK - 8000 Aarhus C

Tlf: Ikke oplyst

Mail: bottlerocket

Web: BottleRocket