Falster Destilleri & Bryghus (36)


DEN LIGE VEJ TIL DANMARKS SYDLIGSTE DESTILLERI 

Danmarks henholdsvis 4. og 6. største ø omtales ofte, som om de hang sammen: Lolland-Falster. Men de er faktisk adskilt af Guldborgsund, og de har hver deres karakter: Lolland med pandekageflad, frugtbar lerjord og udstrakte, inddæmmede landsbrugsområder, Falster med populære sommerhuskyster, ”storbyen” Nykøbing og Danmarks sydligste punkt. Og nu også et destilleri. 

Det ligger i Væggerløse, på landevejen mellem Nykøbing og Gedser, der nærmest er som trukket efter en lineal. Der går også en lige linje fra Martin Iversens lærlingetid i Vinstokken i Nykøbing over 21 år som medejer af vin- og tobaksforretningen Marius Mortensens Eftf. (og en overgang tillige 400 vinstokke ved Hasselø, få kilometer væk) til oprettelsen af først hans eget bryggeri og siden destilleri. 

Bryggeriet, der laver forskellige udgaver af Væggerløse Håndbryg, åbnede i efteråret 2017 efter halvandet års forberedelse, og kort efter kom de sidste tilladelser til at destillere på to håndlavede pot stills fra Portugal i hus. Den ene kedel, udstyret med fordamper til langsom og rolig destillation, bruges til Falster Gin, den anden til Falster Whisky og Falster Rom, som afspejler Falsters (og naboøens) historiske tradition for produktion og bearbejdning af sukkerroer. 

Martins datter, Christina, står bag de smukke etiketter, som er blevet til med stregtegning, akvarel, olie- og akrylmaling. 

Main products

Rom og Whisky.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: No

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Falster Destilleri & Bryghus

Væggerløsevej 13

DK - 4873 Væggerløse

Tlf: +45 3012 7554

Mail: Kontakt

Web: Falster Destilleri