Nordisk Brænderi (1)


Et eventyrligt destilleri

Man behøver ikke at have rejst til Jordens fjerneste egne for at være med i Eventyrernes Klub. Det har Anders Bilgram godt nok gjort, men alene hans destilleri ville kvalificere til et medlemsskab. Og Nordisk Brænderi har været hans eget største eventyr, siden tilladelsen til at destillere blev givet i foråret 2009.

Året efter var Anders medstifter af Thy Whisky, som til og med 2020 blev destilleret på Nordisk Brænderi. Nu er det stedets egen whisky, der laves på de to tyskproducerede kedler. Faktisk udgav Nordisk Brænderi allerede deres første – og forlængst udsolgte - Special Edition i 2013. Der er heldigvis flere af disse på vej.

I sommeren 2014 lancerede Anders den første nyere danskproducerede gin, Nordisk Gin, som vandt dobbelt guld ved The Fifty Best Gins i New York. Senere fulgte en lang række medaljer og internationale anerkendelser for hans passionerede arbejde med forskellige typer af spiritus. Et arbejde, der også er kommet andre brands til gavn med Herbie Gin, Skotlander Rom, Anholt Gin, Marstal No. 31 Gin og Cornflower Gin som eksempler på tilsvarende vellykkede kontraktproduktioner. Anders har desuden sammen med sin kollega fra Eventyrernes Klub, Morten Kirckhoff, etableret Wanderum, hvor de to eventyrere binder oplevelser og højt dekoreret spiritus sammen i eventyrlig rom.

I nærheden af destilleriet ligger det smukke område Svinkløv, som Anders har en særlig tilknytning til gennem sine forældre, der en overgang ejede det berømte Svinkløv Badehotel. Derfor har han skabt en Svinkløv-serie bestående af fire snapse og en gin, et perfekt eksempel på, hvordan den nordjyske og i bredere forstand den nordiske natur definerer Anders’ arbejdsplads, hvor duft og smag fra naturens råvarer omsættes til unik spiritus i kobberkedlerne i en af Danmarks, om ikke Jordens, fjerneste egne.

Main products

Nordisk Gin, Wanderum, Skotlander Rum, Aquavit Monastery

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment (Minimum 8 pers.)

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Selected countries

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Nordisk Brænderi

Hjortdalvej 227

DK - 9690 Fjerritslev

Tlf: +45 2763 7080

Mail: Nordisk Brænderi

Web: Nordisk Brænderi