Brænderiet Limfjorden (12)


EN DRAGENDE DRAM 

Når man står ved Brænderiet Limfjorden, ved Sundsøre havn på den skønne halvø Salling, og kigger ud over Risgårde Bredning, kan man se halen på en enorm drage stikke op af de vande, der adskiller Salling fra Himmerland og Hvalpsund havn. Det siger et gammelt sagn i hvert fald. Det fortæller også, at destilleriet er bygget ovenpå en anden del af dragens krop.  

Andre vil påstå, at halen i virkeligheden er Tange Ø, og at der ikke er noget at være bange for hér ved Limfjordens brænding, andet end at fortabe dig så meget på dit besøg på brænderiet og i dets produkter, at du for eksempel misser den sidste afgang med færgen Mary tilbage til Hvalpsund. Selv i det tilfælde skal du dog ikke fortvivle: Der tilbydes overnatning i nyrestaurerede hytter på stedet. 

Bag Brænderiet Limfjorden står ægteparret Ole og Silvia, som egentlig startede deres første destilleri på øen Mors, 40 kilometer mod vest. Men den gamle færgekro ved Sundsøre havn viste sig at være et mere velegnet sted at forfølge drømmen, og efter at have renoveret stedet - med Oles fortid som arkitekt som et væsentligt aktiv - åbnede Brænderiet Limfjorden i maj 2018. 

I sommersæsonen er der åbent i køkkenet med servering ude og inde, og der afholdes i samme periode rundvisninger hver tirsdag og torsdag kl. 16 med tilmelding. Her kommer du en tur bagom kulisserne på en lærerig oplevelse, der involverer smage, dufte og et indgående kendskab til processerne bag de forskellige produkter, heriblandt Lindorm Whisky, en hyldest til sagnet om den drage, der angiveligt slumrer under Sundsøre og brænderiet i brændingen. 

Main products

Lindorm Whisky, Cold Hawaii Danish Rum, Cold Hawaii Gin

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment only

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Coming soon International shipping: No

Cafe or restaurant: Yes

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: Yes

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Brænderiet Limfjorden

Sundsørevej 4

DK - 7870 Roslev

Tlf: +45 4094 0000

Mail: Brænderiet Limfjorden

Web: Brænderiet Limfjorden