Schumachers (47)


LANGTFRA KUN TIL SILD 

Brændevin var i mange år først og fremmest noget, danskerne forbandt med det traditionsrige jule- eller påskefrokostbord. Men sådan er det ikke længere. Brændevin drikkes til alt, til ost, til friske østers, grillet hummer, vildtretter, smørrebrød, ja, selv til kaffen. Samtidig er cocktailbarer begyndt at bruge de mange brændevinssmage til at udvikle nye, skønne drinks.  

Én af de pionerer, der har udvidet både forståelsen og brugen af brændevin i Danmark, er Dan Schumacher, der allerede i 2000 begyndte at eksperimentere med smage i drinks og cocktails. Dengang blev det betragtet som ekstremt at bruge ingredienser som safran, rødgran, asparges, chili og citron i en brændevin. I dag er det helt normalt, ja, det kan faktisk ikke blive vildt nok.  

Dan Schumacher var også blandt de første i Danmark, der begyndte at lagre krydderbrændevin på fade. Det skete, da han i 2005 hældte slåen-, valnød-, blåbær- og appelsinbrændevin på whisky-, rom- og cognacfade. Herefter ventede han tre år, før brændevinen smagte, som den skulle: Den var blevet rund og blid, havde fået præg af de forskellige fade og var i det hele taget blevet forvandlet til fantastiske ”avec’er”, et fransk ord for likør til kaffe. 

Schumacher laver kun enkeltfadsaftapninger, så der er ganske få af hver flaske til salg af hver udgave. I sandhed unikke smagsoplevelser for de få. 

Main products

Brændevin, fadlagret brændevin, Whisky, Gin og Rom

Nice to know

Distillery: No

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Schumachers 

Kajgaden 7b

DK - 3390 Hundested

Tlf: +45 4045 0087

Mail: Kontakt

Web: Schumachers