Søbogaard (17)


HONNING, HYLD OG HØJESTE KVALITET 

Grundlæggeren af Søbogaard ApS, Poul Hansen, er vokset op på gården Søbogaard, som ligger smukt ned til Kimmerslev Sø ved Kimmerslev Kirke i et fredet område nord for Ringsted. I foråret 1976 anskaffede familien sig to bifamilier - 80.000 bier i alt – og da de havde indtaget de midtsjællandske skove og kløvermarker, lavede de snart så meget honning, at familien Hansen kunne begynde at sælge fra en stand på Køge Torv.  

Da Søbogaard siden nåede op på hele 250 bifamilier, nåede deres honning helt til hovedstaden: Kaffe-The-Vinkælderen, der nu ligger på Rosenborggade ved Nørreport Station, blev den første kunde i København. Siden blev forsyningen udvidet til cafeer og restauranter landet over. Og med udgangspunkt i Danmarks første økologiske hyldeplantage blev Søbogaard desuden den første kommercielle producent af hyldeblomstsaftevand på det danske marked. 

Søbogaard har et tæt samarbejde med både små hobbylandbrug og store avlere, der leverer danske råvarer til produktionen. Og da den verdensberømte restaurant El Bulli valgte at tage produkterne med i deres køkken, var det på grund af råvarernes høje kvalitet.  

I dag består sortimentet fra Søbogaard, der drives af Ellen og Niels, af både saft, marmelade, øl og spiritus. Og virksomheden har hjemme både på Store Voldsgaard ved Herning i Jylland og på den gamle gård på Sjælland, hvor det hele startede med honning for snart et halvt århundrede siden. 

Main products

Økvavit (forskellige økologiske snapse), Røm (rom), Vødtka (vodka), Djøn (gin), frugtvin, Tors Hammer Mjød

Nice to know

Distillery: No

Open for tours/tastings: By appointment only

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Søbogaard

Voldsgårdvej 36

DK - 7400 Herning

Tlf: +45 5752 6060

Mail: Kontakt

Web: Søbogaard