Lindenskov Distillery (2)


EN BLOMST PÅ MARGUERITRUTEN

Den 4.218 kilometer lange Margueritrute, der blev indviet i 1991, fører forbi Danmarks hundrede vigtigste seværdigheder. Og nok så væsentligt fører den også direkte forbi et af landets mest romantiske destillerier.

Lindenskov Distillery har nemlig både en særligt yndig historie og placering lidt nordøst for Sorø, tæt ved Bjernede Rundkirke. Egentlig skulle det slet ikke have ligget her, men ægteparret Charlotte og Martin Andersen måtte efter mange samtaler med kommune og brandmyndigheder sande, at de ikke kunne starte op i deres egen garage i det villakvarter, hvor de oprindeligt boede.

I stedet rykkede de i 2017 deres liv og livsdrøm ud til de store midtsjællandske skove, til Fævangsgaarden, hvor de som noget af det første plantede buske og træer, som de skulle bruge i deres produktion af snapse, gin og whisky. For en af grundtankerne bag destilleriet er at være så selvforsynende som overhovedet muligt.

Et andet charmerende aspekt ved Lindenskov Distillery er samarbejdet mellem tre generationer af samme familie: Charlottes far, John Lindenskov, var med sin store fascination af naturen og kryddersnapse inspirator og har derfor lagt navn til destilleriet. Og hans barnebarn, Jennifer, som arbejder med at lave film, tager sig af firmaets aktiviteter og fremtræden på de sociale medier, mens mor og far tager sig af selve driften, ofte med John på sidelinjen.

De første flasker fra Lindenskov kom til salg i 2019, og i dag er der flere varianter af både snaps, gin og likør på hylderne. På sigt skal der også produceres whisky, og der er også allerede sprit fra denne kommende gren af sortimentet til salg, blandt andet en Oak-udgave tilsat små stave af brændt, amerikansk eg, som man selv kan fiske op, når man synes, at tiden er inde til det. 

Main products

Gin (Lindenskov Gin, Sorø Gin, Navy Strength), likører (kirsebær, solbær, hindbær og rabarber/slåen) og flere varianter af snaps

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes (by appointment)

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes 
International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes (Make Your Own Gin)

Sleepover options: No

Here we are: 

Contact information
Lindenskov Distillery
Bjernedevej 56
DK - 4180 Sorø
Tlf: +45 2284 1122
Mail: info@lindenskov.net
Web: lindenskov.net