Isle of Møn Spirits (66)


DANMARKS SKOTSKE HJØRNE 

Når man kommer kørende sydpå ad motorvejen fra København mod Lolland-Falster, angivet ved færgehavnene Gedser og Rødby på de grønne skilte i rabatten, sker der, umiddelbart efter afkørslen mod Tappernøje, på klare dage noget ganske forunderligt. Mod øst får man et kortvarigt vue ud over et typisk dansk fjordlandskab, med skrånende marker, blinkende hav og småøer som pletvise kontraster i lyshavet derude. Men man aner også noget helt udansk: Ude bagved, så langt væk og af en sådan karakter, at man uvilkårligt kommer til at tænke på den skotske vestkyst og øerne langs den, rejser sig en mørk bræmme, fjern og netop derfor umiskendelig høj, som et relativt brutalt baggrundstapet til vores klassiske, yndefulde bakke og dal, brede bøge og ”salten østerstrand”. 

Det er øen Møn, derude bagved. Og ved synet af dén fortryder man, at man ikke drejede fra mod Tappernøje og straks søgte østover, mod dette fatamorgama-agtige landskab. Det kan man så heldigvis gøre kort efter, mod Præstø, Kalvehave og broen over Ulvsund. Modstår man derefter fristelsen til at fortsætte mod Høje Møns skovklædte højdedrag, stadig i det fjerne, men nu noget mere opnåelige, kan man for eksempel i stedet køre sydpå til Askeby og besøge et af Danmarks skønneste gårddestillerier, Isle Of Møn, et navn, der skaber præcis de samme associationer som udsigten fra Tappernøje. 

Isle of Møn Spirits blev grundlagt i 2016 af Sara og Uffe Skaaning Lind, der ombyggede deres gamle stald til destilleri. Her eksperimenterede de med lokale, botaniske ingredienser i forsøget på at lave en traditionel gin med Møns aftryk. De håndsorterer stadig dagens høst og destillerer deres ”botanicals” enkeltvis. I sensommeren, når det sidste udtræk er færdigt, smager de sig frem til den helt rigtige sammensætning, der gør produkterne fra Isle of Møn Spirits til en oplevelse, som rent æstetisk kan måle sig med øens smukke natur. Det samme kan de herlige flasker, som ginnen sælges på. 

Enebærene til deres mønske gin plukkes blandt andet i Mandemanke Bakker på den modsatte ende af øen. Herfra kan man spejde tilbage vestover, over det blinkende hav mod Sjælland. Man kan også fortsætte til fods gennem bjergskoven og få en endnu mere imponerende udsigt fra toppen af den svimlende, kridhvide Møns Klint, landets højeste. 

Lige her, med Østersøens bølger 128 lodrette meter under sig, kan man godt føle, at hele Danmark kulminerer. Og med en flaske fra Isle Of Møn i hånden smager det også sådan. 

Main products

Gin og Snaps.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Isle of Møn Spirits

Fanefjordgade 12

DK - 4792 Askeby

Tlf: +45 3118 7161

Mail: Kontakt

Web: Isle of Møn