Radius Distillery (38)


FRA KØKKENBORD TIL HERREGÅRD 

Det var egentlig ikke meningen, at de to kolleger Kristian og Flemming skulle købe en kobberkeddel. De skulle bare kigge. Men de blev grebet af stemningen og gav hånd med Müller Sr. på køb af en 180 liter keddel. Og den slags kan man ikke løbe fra. Men hvad så med det ret dyre udstyr, der nu var købt? Hvor skulle det stå? Hvem skulle betjene det? 

De spørgsmål blev vendt en del gange på bilturen fra Tyskland og hjem til Danmark. For både Kristian og Flemming var lidt presset på tid, da de begge havde fuldtidsarbejde i medicinalvirksomheden Ferrosan. Løsningen blev derfor, at der måtte soves mindre. Og det gjorde de to venner så i de første år af Radius’ levetid, hvor alt gin blev fremstillet sent om aftenen hjemme på Kristians køkkenbord i Stenløse uden for København. 

I 18. forsøg, batch 18, lavet på Holsteiner Cox, rosenblade, fennikel og citronskal, følte de, at de havde ramt noget, der havde international tyngde. Og den følelse blev bekræftet, da San Francisco World Spirits Competition kvitterede med en sølvmedalje. Og så tog projektet ellers fart. 

I efteråret 2018 tog Kristian og Flemming kontakt til August fra godset Oremandsgaard på Sydsjælland, da de fandt ud af, at han delte deres entusiasme for æbler, råvarer og spiritus. Sammen blev de enige om, at August og Oremandsgaard skulle være en del af Radius og omvendt. Den gamle herregårdsstald blev udset til destilleriets kommende hovedkvarter. 

Oremandsgaard er bygget på en formue fremskaffet i handel med byg og malt tilbage i 1800-tallet. Og alle råvarer til også at lave whisky er lige ved hånden. Vandet kommer fra egen kilde, og byggen planter og høster de ansatte selv. På godset er der desuden i de yderste strandenge salt sivtørv. Den bliver røget over den flis, der hvert år kommer ud af beskæringen af æblelunden bestående af hele 3.400 økologiske æbletræer på gamle sydsjællandske sorter, herunder især Oremandsgaards eget æbletræ, Hage. 

Godt håndværk kræver tid og gode råvarer. Virksomhedens målsætning er, at man skal kunne smage de ingredienser, som står på etiketten. I de fleste gængse gins er der ofte op til 40 ingredienser. Radius bruger færre råvarer og lader dem smage igennem. Drivkraften er at afprøve nye råvarer og udvikle nye smage, således at man altid kan præsentere noget nyt og spændende. 

Main products

Gin, akvavit, likør, æblebrandy, whisky

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Radius Destillery

Oremandsgaard Gods

Oremandsgaard Allé 2

DK - 4720 Præstø

Tlf: +45 6057 5860

Mail: Kontakt

Web: Radius