Sams Island Distillery (63)


OMGIVET AF SALTVAND OG DRØMME 

Midt mellem Jylland og Sjælland ligger Samsø. Midt på Samsø ligger hovedbyen Tranebjerg, hvor godt 800 af øens små 3.700 indbyggere bor. Og midt i Tranebjerg ligger Sams Island Distillery, et mikrodestilleri startet af Mads Nielsen og Jesper Machholm i 2017. 

De bor, arbejder og lever begge på Samsø, omringet af havets saltvand, dets forliste vikingeskibe og deres egne drømme om enkelhed og balance som udgangspunkt for en eksperimenterende arbejdsproces, hvor der er respekt for traditionen bag destillering, men også mod til at lade produkter fra hele den verden, som Samsø på en måde ligger midt i, indgå deri. Hovedingrediensen i destilleriets forskellige gintyper er dog altid enebær fra den samske natur, både friske grønne og mørke modne. 

På Sams Island Distillery har Mads og Jesper valgt at destillere efter London Dry-metoden, som trods navnet ikke stiller nogen krav til geografisk oprindelse, akkurat som den Samsø-ost, som blev opfundet fem kilometer fra Tranebjerg i slutningen af 1900-tallet, nu om dage også laves uden for Samsø. London Dry-metoden går ud på at opnå den fuldendte balance mellem alle de botaniske smagsgivere, som man ønsker at tilføre sin gin, under selve destilleringen. Det betyder, at man ikke må tilsætte andet end vand, efter spiritussen er løbet af kedlen. 

På den baggrund var det på sin vis ganske passende, at det netop var ved London Spirits Competition, at Sams Island Gin for første gang deltog i en international konkurrence og i øvrigt ganske imponerende vandt bronze blandt mere end 2.000 forskellige slags spiritus fra omtrent 70 forskellige lande.

Main products

Gin, Rom, Vodka, Snaps og Likør.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Sams Island Distillery

Langgade 19

DK - 8305 Samsø

Tlf: +45 2896 8305

Mail: Kontakt

Web: Sams Island