Skotlander (60)


PARLØB MOD DEN PERFEKTE ROM

Når man nyder en drink under et spaophold, handler det for de fleste om bare at slappe af med en god smagsoplevelse. Men nu er der jo intet forbud imod også at lade sig inspirere, mens man får pulsen ned med eksempelvis et glas rom. Ren rom. Og det var netop, hvad Titte og Anders Skotlander lod sig gøre i 2013: Kan man mon lave en lys, dansk rom uden tilsætningsstoffer, der smager så godt, at den kan drikkes rent?

Samme år grundlagde de Skotlander, hvis mission ganske enkelt var at lave spiritus af høj kvalitet ved at benytte de bedste råvarer og de bedste danske destillatører. I 2015 blev Skotlander White Rum kåret til ”Best in class” ved Miami Rum Renaissance Festival, et fornemt og afgørende skulderklap til parret. Og yderligere to år senere kunne de opsige deres daværende stillinger og komplet hellige sig deres ædle håndværk.

Der er ikke de store traditioner for at fremstille rom i det kolde skandinaviske klima, som resulterer i både en langsommere gæring og en anderledes fadlagringsproces end i for eksempel Caribien. De vilkår fordrer både tålmodighed og evnen til at gøre en dyd ud af nødvendigheden. Således udnytter Skotlander den op til fire uger lange fermenteringsfase til at udføre eksperimenter, som ikke ville kunne lade sig gøre under varmere klimaforhold. Og man er heller ikke faldet for fristelsen til at lade fadene hvile i opvarmede, kontrollerbare lagringsfaciliteter.

Netop derfor er ikke to af Skotlanders rom-produkter ens. Bortset fra at de – sammen med virksomhedens andre spiritus-varianter – alle er så gode, at Skotlander tilsammen har vundet 20 internationale priser. 

Main products

Skotlander Rum, Great Dane Rum, Queens Of Denmark frugtlikører, Herbie Gin.

Nice to know

Distillery: No

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Skotlander

Hjulmagervej 19 

DK - 9490 Pandrup

Tlf: +45 7060 5722

Mail: Kontakt

Web: Skotlander