Njord Gin (10)


MAGISKE FRAU MÜLLER 

Enhver vellykket, original idé starter med et nysgerrigt sind. Eller i Njords tilfælde to nysgerrige sind hos vennerne Lars Toke og Troels, der i 2014 grundlagde Danmarks første destilleri udelukkende dedikeret til gin og dermed opgraderede en fælles hobby til en fuldtidspassion med en ganske særlig dame i centrum.  

Her i det rustikke sydhavnskvarter i Danmarks næststørste by, Aarhus, skaber de og deres nørdede team stadig distinkt avantgarde-gin af højeste kvalitet. Destilleriet er siden blevet ledsaget af deres Njord LIGALAB, som er et laboratorium dedikeret til at udforske flydende gastronomi i et bredere perspektiv, og hvis research blandt andet har resulteret i gincocktailserien Bottle Rocket (se denne). 

Njords gin transcenderer de forenklede smagsprofiler, der traditionelt består af enebær, korianderfrø og få andre botanicals. I stedet skaber de unikke, komplekse varianter med rod i den danske naturs håndplukkede planter. Netop kompleksiteten har skaffet gin fra Njord plads på hylderne hos nogle af landets bedste restauranter og cocktailbarer, og den er elsket af folk, der ønsker nye smagsoplevelser, også uden for landets grænser. 

Hjertet i operationen er “Frau Müller”, kedlen, som er opkaldt efter monarken i Müller Brennereianlagen, Claudia. Det er et firma i Schwarzwald, Sydtyskland, der har fremstillet håndlavede kobberkedler i fire generationer. Njords Müller består af en kobberkedel med en kapacitet på 220 liter, hvilket resulterer i 300 flasker per destillation. Hun har også et såkaldt kolonneanlæg og Müller-selskabets førstefødte dampinfusionskurv, der sikrer så ren, kompleks og aromatisk en gin som overhovedet muligt. 

I mere end et århundrede har Aarhus under særlige vindforhold været berygtet for lugten fra Aarhus Oliefabrik, der – nu under navnet AAK – stadig fremstiller vegetabilske olier. Med Njord Gin få hundrede meter væk afgives der helt anderledes velkomne aromaer fra Sydhavnens perle af en lige dele passions- og vidensdrevet spiritusproducent. 

Main products

Gin.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Njord Gin Distillery

Kalkværksvej 2

DK - 8000 Aarhus

Tlf: +45 5192 9892

Mail: Kontakt

Web: Njord Gin