Fortællingen om Mikkel Borg Bjergsø og Mikkeller er en af de mest utrolige og mest inspirerende i den samlede beretning om moderne dansk mad- og drikkekultur, ja, i dansk erhvervshistorie som sådan.
I 2003 var han matematik- og fysikklærer, der begyndte at eksperimentere med humle, malt og gær hjemme i sit lille københavnske køkken, kun et stenkast fra Carlsbergs største bryganlæg. I dag eksporterer Mikkel Borg Bjergsø sin håndværksøl til 50 lande og driver et stort antal barer og restauranter over hele kloden. Hans opfindsomme, konstante udvikling af Mikkeller har givet ham international anerkendelse som en af de mest innovative og banebrydende bryggere og iværksættere i verden.
Inden det hele begyndte, var øl bare noget, Mikkel drak for at blive fuld, når han festede med sine venner - og jo billigere, desto bedre. Mens han læste til lærer, fik han et job på en lokal café, hvor han blev introduceret til belgiske øl som Chimay og Hoegaarden. Han udviklede hurtigt en smag for udenlandsk øl og oprettede en ølklub med nogle venner. De mødtes regelmæssigt og sad omkring et bord i en lille kælder, hvor de smagte og vurderede forskellige slags øl.
Et par år senere, efter at Mikkel havde fået job som lærer på en skole i København, stoppede han undertiden på en lokal pub for at få en øl efter arbejde (på dansk kaldet ”en fyraftensbajer”) på vej hjem. Det var her, han smagte og blev forelsket i en India Pale Ale fra det danske bryggeri Brøckhouse og indså, at han kunne spare en masse penge - og måske endda vinde en konkurrence i ølklubben - hvis han selv kunne brygge en sådan øl. Det kunne han. Og siden mange flere.
Mikkellers øl er altid blevet brygget på ”lånte” anlæg, og spirituslinjen Mikkeller Spirits har heller ikke eget destilleri. Der bliver ganske vist eksperimentet med blandt andet gæring og lagring på Mikkellers betagende Baghaven-anlæg på Refshaleøen, Amager, men kedlerne er i Køge, hos Braunstein. Her laves bierbrandy, bourbon, vodka og gin i det navn, der altså står på facaden af snesevis af barer og spisesteder verden over.
Øl og spiritus.
Distillery: Yes
Open for tours/tastings: Yes
Boutique with fixed opening hours: No
Webshop: Yes International shipping: Yes
Cafe or restaurant: No
Venue for other events, concerts, etc.: No
Sleepover options: No
Here we are: Find on map of Denmark
Mikkeller Spirits
Refshalevej 169B
DK - 1432 København
Tlf: +45 3322 7997
Mail: Kontakt
Web: Mikkeller