Ikke mindst vores norske naboer griner overbærende, når de finder ud af, at Danmark – hvis højeste punkt, Møllehøj, befinder sig mindre end 171 meter over havets overflade – har adskillige højdedrag og endda hele områder, som vi kalder bjerge. Og de fremkalder da heller ikke, selv hos danskerne, ærefrygt på samme måde som de norske fjelde kan. Ikke desto mindre betragter vi et område som Mols Bjerge på Djursland med et stolt, småforelsket smil om munden. For hvad de mangler i højde, har de, som så meget andet i Danmark, til overflod i ynde og idyl. Både betragtet fra det omkringliggende hav, hvor de mange færger mellem Aarhus og Sjælland ofte sejler forbi, og når man bevæger sig til fods gennem de magiske morænebakker.
Mols Bjerge er da også en af Danmarks fem nationalparker. Og dermed spiller de en dobbeltrolle for Bullseye Distillery i den nærliggende havneby, Grenaa. Dels lægger de navn til en af de fem udgaver af ginserien Gin Heroes, der netop hylder hver deres nationalpark, dels var det faktisk på en gåtur i Mols Bjerge, at de fire familiemedlemmer med efternavnet Krarup Hansen, der driver Bullseye, i 2020 fandt de ingredienser, som de brugte til at fremstille deres første gin.
I Danmark er nationalparkerne ikke fredede, og de er heller ikke statsejede. Betegnelsen er nærmere en hensigtserklæring om at passe på og udbrede kendskabet til et særligt værdifuldt stykke natur, og det lever Bullseye i den grad op til ved udelukkende at beskæftige sig med økologiske produkter og ved at have et af branchens relativt laveste klimaaftryk. Samtidig står de bag en række årlige events ude i nationalparkerne, hvor publikum kan deltage i ”sankning” (indsamling af ingredienser), udvikling og destillering på stedet.
Destilleriet arbejder på high-tech udstyr, der både skaber en høj kvalitet og mulighed for at gentage recepter med stor nøjagtighed. Også hvad angår personale er virksomheden yderst moderne: Man råder over en af landets yngste Craft Distillers på bare 23 år.
Udover gin laver Bullseye også forskellige udgaver af kombucha, som er en indisk inspireret fermenteret te, og det er målsætningen at etablere sig som whiskydestilleri i løbet af 2022/23. Destilleriet kan besøges, og der arbejdes på at etablere udeservering i sommersæsonen på kajen ved Grenaa havn, hvor flere af landets mest forurenende fabrikker engang lå, men hvor Bullseye nu om dage er fanebærer for den samme naturbevidsthed, som nationalparkerne i Danmark ønsker at styrke.
Gin og Kombucha.
Distillery: Yes
Open for tours/tastings: By appointment only
Boutique with fixed opening hours: No
Webshop: Yes International shipping: Yes
Cafe or restaurant: No
Venue for other events, concerts, etc.: Yes
Sleepover options: No
Here we are: Find on map of Denmark
Bullseye Spirits Destillery
Sdr. Kajgade 27
DK - 8500 Grenaa
Tlf: +45 4094 0000
Mail: Kontakt
Web: Bullseye