Empirical (59)


AT DESTILLERE LIVET 

Da Lars Williams og Mark Emil Hermansen skabte Empirical i 2017, var de drevet af en næsten barnlig fascination af verden omkring dem, ikke mindst hvordan dufte og smage hænger sammen med minder og på en måde faktisk kan fortælle hele livshistorier. Den røgede laks, din bedstemor serverede for dig, og den fødselsdagskage, din mor lavede til dig, som på forunderlig vis blev både tættere og mere saftig af en nat i køleskabet, aflejrede oplevelser i dig, der den dag i dag kan vækkes til live påny ved mødet med duften og smagen af dem. 

Empirical er fortsat inspireret af præcis dette: sansernes evne til at skabe og viderebringe oplevelser. Kombineret med Lars’ og Marks evner til at undersøge, udvikle og forfine giver dén inspiration et perfekt udgangspunkt for at opnå de bedst mulige – og ofte ganske overraskende - smage. De har specialbygget udstyr, specialudviklede gæringstekniker og destillationsmetoder ved lav temperatur, og de har rejst verden rundt for at få fat i de bedste ingredienser. På den måde er Empirical et helt nyt manuskript i fortællingen om spiritusfremstilling og garant for en helt særlig sanseoplevelse. 

Virksomheden er beliggende yderst på Refshaleøen i et tidligere værftsområde på Amager, der de seneste årtier er blevet forvandlet til et samlingspunkt for nogle af landets mest spændende restauranter og mest vovede arkitektur, med den årlige rock- og heavy metal-festival Copenhell som sommerens helt store, samlende begivenhed. Det er et skønt, rodet og organisk kvarter, akkurat som Empiricals egne lokaler ligner en skør, men genial professors kaotiske laboratorium.  

Lars og Mark siger selv, at de en dag nok skal få ryddet op og skabt lidt orden i det hele. Men lige nu handler det for dem om smag, smag og atter smag. Og hvad mere behøver man egentlig også til at indkapsle og videreformidle de vigtigste stunder i livet?  

Main products

Specialfremstillet spiritus.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Empirical Spirits

Refshalevej 175

DK - 1432 København

Tlf: +45 5354 6359

Mail: Kontakt

Web: Empirical