Copenhagen Distillery (51)


FORVANDLING OG FORÆLDLING I DET KØBENHAVNSKE KØKKEN

Engang var Amager kendt som ”Københavns køkken”, et tilnavn, der stammer helt tilbage fra 1500-tallet, hvor Kong Christian den 2. inviterede hollandske bønder til at dyrke grøntsager til hoffet på Øresunds største ø. Siden bredte den danske hovedstad sig over det smalle havnestræde fra Sjælland og indtog den nordlige del af Amager, først med Sundbyerne, siden med industri, raffinaderi, værft, lufthavn og Amagerværket, hvis fire næsten 150 meter høje skorstene rager højere op end noget andet i hovedstadsområdet. Få kilometer derfra rækker Copenhagen Destillery også ud efter stjernerne.

Akkurat som øens forbrændingsanlæg, der fik en skibakke på toppen, som den forsømte østkyst, der blev forvandlet til en af landets lækreste standparker, som Kløvermarkens tidligere militæranlæg, flyveplads og flygtningelejr, der blev til boldbaner og naturlegeplads, omskabte Henrik Brinks en af de gamle, nedslidte fabrikker til ikke bare et destilleri, men et kulturelt samlingspunkt. En kulturlegeplads, så at sige. Her afvikles koncerter, holdes foredrag og opføres teater. Og nå ja, så laves der også eminent spiritus. Blandt andet den bedste danske whisky ifølge Jim Murrays Whisky Bible 2021.

Destilleriet, der ligger ved Kløvermarken i gåafstand fra både Fristaden Christiania mod vest og Amager Strandpark mod øst, har siden etableringen i 2015 arbejdet med bæredygtighed og økologi i adskillige prisvindende produkter. Her er afgrundsdyb respekt for håndværket, omhu i alle detaljer og et – også i bogstaveligste forstand - åbent rum, der favner fællesskaber og driver passioner i de højloftede, lyse lokaler, hvor gin, akvavit og en enorm mængde whisky produceres. Fra den store, åbne bar er der gennem et panaoramavindue udsigt over både mæske- og gæringskar, et 1.000 liters Müller-kedelanlæg og to egendesignede stålkedler samt egefadene, mange af dem førstegangsfade fra Østeuropa. Samme vindue danner bagtæppe for scenen, hvor de forskellige kunstnere optræder.

Ugentlige smagninger, kurser, undervisning og madarrangementer er der også plads til, og på de lange, danske sommerdage er der masser af liv på terrasserne i haven med udsigt over Kløvermarken, hvor soldater engang trænede i uniformer og mudder, og hvor 19.000 tyske krigsflygtninge boede under vanskelige vilkår i årene efter 2. verdenskrig, men hvor der nu spilles fodbold og tumles for sjov. 

Med istandsættelsen af en tom lagerbygning, beliggende i et af Københavns sidste rå industriområder, har Copenhagen Distillery på samme måde opgraderet deres hjørne af hovedstadens gamle køkken til en funktionel og æstetisk oplevelse, med enkelhed, gennemsigtighed og miljø i højsædet, værdier, der går igen hele vejen gennem deres produktion af spiritus.

Main products

Raw Single Malt Whisky, Rare Single Malt Whisky og Refined Single Malt Whisky

Orange Gin, Bay Leaf Gin og Dry Gin

Akvavit: Dill Anise, Mulberry Rose og Longpepper

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: Yes

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Copenhagen Distillery

Kløvermarksvej 70D

DK - 2300 København

Tlf: +45 5214 0009

Mail: CPH Distillery

Web: CPH Distillery