Knaplund Destilleri


KENTUCKY I KNAPLUND 

Der er præcis 6.831 kilometer fra den vestjyske landsby Knaplund til ”The Bourbon Capital”, Louisville, i Kentucky, USA. Men det skulle man ikke tro, når man besøger Knaplund Destilleri, selv om der er markant forskel på det tempererede danske kystklima og Kentuckys smeltende sommerhalvår, efterfulgt af en isnende vinter. For ikke bare ligger Knaplund midt på den jyske hede i et fladt landbrugsområde, der faktisk sagtens kunne ligne de opdyrkede præriearealer i ”The Bluegrass state”. Destilleriet er såmænd også indrettet og udsmykket som en ægte ”ranch”. Og på marken ved siden af græsser tilmed Texas Longhorns. Fascinationen af USA er her hverken påtaget eller kitschet. Den er derimod gennemført og autentisk. 

Også produkterne fra Knaplund hylder USA. Her laves ”moonshine” akkurat som de irske og skotske udvandrere gjorde det i West Virginias bjerge, inden de indtog Kentucky og forvandlede staten til hjemsted for bourbon. Og selv om de amerikanske destillerier har patent på betegnelsen bourbon, laves der på Knaplund whisky efter samme opskrift, det vil sige med majs som hovedingrediens. Faktisk har Knaplund også lagt navn til en vaskeægte bourbon-whisky: Deres Atlantic Aged-udgave blev nemlig fremstillet i Kentucky og derefter sejlet over Atlanten og Nordsøen til Vestjylland. 

På Knaplunds eget lille stykke prærie har parret Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen ud over selve destilleriet indrettet et eventsted, hvor de afholder træf, koncerter, smagninger, cocktailfestivaler og selvfølgelig, med inspirationen in mente, drive-in biografarrangementer. De driver desuden en gårdbutik med smagsprøver på Knaplunds produkter. Dem er der omkring 30 forskellige af, noget for enhver smag. Også hvis du mere er til gin end til whisky. 

En del af charmen ved Knaplund er dets isolerede beliggenhed, og man når nemmest frem med bil. Men skulle dit besøg ende med, at du er ude af stand til at fortsætte rejsen bag rattet – og det er der en vis risiko for - er der ingen grund til at fortvivle: Som et af de eneste destillerier i Danmark tilbyder Knaplund nemlig også overnatning. Og når du slår øjnene op næste morgen og ser dig omkring, vil du nok for en kort bemærkning tro, at du er vågnet 6.831 kilometer væk fra det sted, hvor du faldt i søvn.   

Main products

Gin, Whisky og Moonshine.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment only

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: Yes

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Knaplund Destilleri

Herningvej 9, Hoven

DK - 6880 Tarm

Tlf: +45 3190 3450

Mail: Kontakt

Web: Knaplund