Small Batch Distillers (31)


DIN HELT EGEN WHISKY

At drikke whisky har altid haft et skær af eksklusivitet over sig. Og for nybegyndere kan det føles næsten skræmmende at stille de gode, dumme spørgsmål, når man skal igang med sin nye hobby og gerne vil vide, hvad en god whisky er: Hvor gammel skal den være? Hvor store skal fadene være og skal de ristes inden i? Hvordan skal kedlerne helst se ud? Hvor lang tid bør der gæres? Hvilken slags byg er bedst? Drikker man sin whisky ufortyndet eller tilsætter man vand? Og hvem kan dog finde på at blande det med cola?

Hos Small Batch Distillers har de et glimrende svar: Hvis DU kan lide den whisky, du drikker, er det en god whisky.

Mikrodestilleriet ligger i landsbyen Hjerm lidt syd for Struer, der er hjemsted for Bang & Olufsens verdensberømte elektronikbrand. Og stod det til whiskyguruen Jim Murray, fortjener Small Batch Distillers samme anseelse. I 2016 beskrev han i hvert fald Small Batch Distillers som ”en vidunderlig tilføjelse til det skandinaviske whiskyleksikon” i sin årlige Whisky Bible. To år forinden var virksomheden blevet grundlagt ud fra en idé om at producere specialfremstillet whisky efter kundens ønske. Og det fundament hviler den stadig på.

Ved at smage på destilleriets mange specialaftapninger kan enhver nemlig finde sine foretrukne smagsnoter og derefter ud fra de 10-15 forskellige typer af maltet korn, som er på lager, sammensætte den maltblanding, der herefter mæskes og destilleres hos Small Batch Distillers for at opnå den ønskede råsprit. Den fyldes på et egetræsfad, som kunden også selv vælger og herefter får med hjem til lagring. Fadene har forskellig størrelse og ristningsgrad, men smukke – dét er de alle.

Destilleriet fremstiller også brandy på danske druer dyrket i den jyske muld nær Sørvad en snes kilometer derfra. Den lagres i minimum et år. Den seneste passion er gin, som Small Batch Distillers lancerede to nye udgaver af i 2020 og som det er planen at lave endnu flere varianter af i fremtiden. Sidst, men ikke mindst, udføres også andre destillationsopgaver for virksomheder og private.

Small Batch Distillers er et virkeligt unikt destilleri, baseret på en betagende filosofi om, at den bedste oplevelse med whisky er med din helt egen whisky. 

Main products

Specialfremstillet whisky, gin og brandy.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment only

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Small Batch Distillers

Villemoesvej 1

DK - 7560 Hjerm

Tlf: +45 6061 1888

Mail: Kontakt

Web: Small Batch