Spritfabrikken Thylandia (15)


GAVER FRA DANMARKS SKULDER 

Nationalpark Thy, Danmarks første, ligner ikke noget andet sted i landet. Over et 12 kilometer bredt bælte langs den jyske vestkyst, hele vejen fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord, breder sig et til tider nærmest overjordisk landskab, skabt af århundreders sandflugt: Udstrakte, vindblæste vidder uden et et eneste træ i sigte, vekslende med duftende nåleskove, som lige akkurat kan klare sig på den næringsfattige sandgrund. Her skifter både vejret og naturen konstant mellem en piskende, havduftende vind fuld af salt og milde briser over den våde, dampende skovbund. Men uanset, hvor man bevæger sig i den i alt 244 kvadratkilometer store park, fornemmer man områdets storhed. Her er højt til himlen, og det er svært at lade være med at strække armene over hovedet og fylde lungerne med den friske luft. 

Det kan også være svært ikke at fylde munden med produkterne fra Spritfabrikken Thylandia, der siden 2008 har stået bag en serie af maltdestilleret spiritus tilført et stykke historie fra ”Danmarks skulder”. Porse, lynghonning og andre ingredienser håndplukkes i nationalparken, og det giver en smagsoplevelse, der er forankret i dette helt unikke område. 

Den lokale, landskendte kunstner Erland Knudssøn Madsen har tegnet akvarellen af klitlandskabet i Nationalpark Thy, der bruges som hovedmotiv på etiketterne på Thylandia-produkterne snaps, akvavit, vodka og gin, rom fra de tidligere dansk-vestindiske øer, som færdiglagres hjemme i Danmark, samt en whiskylikør baseret på Braunsteins Library Collection Single Malt Whisky. Ud over Thylandia-serien står Spritfabrikken bag MUNUS Northland-brandets ginvarianter, rom med appelsinskræller fra Valencia samt en hvedebaseret vodka. 

MUNUS betyder gave på latin. Og akkurat som Nationalpark Thy er en gave til naturelskere, er Spritfabrikken Thylandia en gave til spiritusnydere. 

Main products

Snaps, Rom og Gin.

Nice to know

Distillery: No

Open for tours/tastings: No

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Spritfabrikken Thylandia

Kirkebyvej 4

DK - 7700 Thisted

Tlf: +45 3089 2088

Mail: Kontakt

Web: Thylandia