Trolden Distillery (28)


TROLDEN ER TILBAGE PÅ SPORET 

Danmarks længste private jernbane løb knap 100 kilometer fra Kolding til Troldhede. Den blev lukket helt tilbage i 1965, og dermed rullede toget, i folkemunde kaldet ”Trolden”, kun i 48 år. Men nu ruller det på en måde igen, i fadene på Trolden Destilleri, der efter en årrække i et gammelt industrikvarter inde i Danmarks 7. største by er rykket ud på markerne nord for fjordbyen. Her deler det fortsat adresse med Trolden Bryghus, der blev etableret helt tilbage i 2005. 

Den første whisky løb af Troldens 700 liters destillationsanlæg i 2011 og blev tappet som 80 flasker Nimbus #1 den 24. november 2014. Den beskedne størrelse på de to håndbankede kobberkedler sikrer en meget rund, nærmest olieret konsistens og smag, men den gør også, at de enkelte aftapninger hurtigt er revet væk fra hylderne, fordi der ganske enkelt ikke er ret mange af dem. De første fem udgaver, heriblandt Nimbus #3, der blev tildelt hele 94 point i Jim Murrays Whisky Bible 2018, er således helt udsolgte. 

Ud over whisky fremstiller Trolden Destilleri den ligeledes sjældne The Stoker’s Rum samt Fenris Vodka, gin og likører. Akkurat som bryghusets populære øl sikrer de, at ”Trolden” holder sig på skinnerne, ikke på vej ud til brunkulslejerne ved Troldhede, men på vej til de heldige kunder, der kigger forbi og får fingrene i de få, men fine flasker. 

Main products

 Gin, Whisky og Rom samt øl.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Trolden Distillery

Nordager 15

DK - 6000 Kolding

Tlf: +45 2845 0755

Mail: Kontakt

Web: Trolden