Sall Whisky Distillery (7)


DET ØSTJYSKE GØR-DET-SELV-FÆLLESSKAB 

Sall Whisky startede egentlig ikke med en drøm om et destilleri. Det startede med, at Martin og Snævar, to venner fra gymnasietiden i Aarhus, besluttede sig for at købe et dobbelthus med plads til deres familier i den østjyske landsby Sall. Ideen var, at børnene skulle kunne åbne døren og lege i haven i stedet for at vade op og ned ad trapper og over lyskryds for at finde en legeplads i den indre by.  

Men også Martin og Snævar begyndte at lege i baghaven på Vestagervej: med bier, kaniner, vildsvin og en overgang planer om en frugtplantage. Nu leger de med gin- og whiskyproduktion på deres langstrakte grund over for Salls forsamlingshus, hvor næsten halvdelen af de 200 indbyggere mødte op en sensommeraften i 2016 og gav en afgørende moralsk og økonomisk opbakning til et nyopført, 132 kvadratmeter stort destilleri i nabohusets baghave. 

Siden er der kommet flere legekammerater til, blandt andet en lokal landmand og agronom, Lars, der leverer det økologiske korn til destilleriet. I alt er de nu syv tilknyttede, og det har givet navn til deres gin-serie, Syv Sind, som egentlig primært skulle skaffe indtægter, mens whiskyen blev klar, men som Gastromand & Gintossen ikke desto mindre omtalte som ”en herlighed” i deres anmeldelse af den første udgave, Første Sind. 

Ud over de lokale borgeres investering i whiskyflasker hele tre år inden, at den første råsprit overhovedet blev lagt på fad i 2019, har Sall Whisky rejst sig på et fundament af digital crowdfunding ved hjælp af videofilm på IndieGoGo. Det er med andre ord et projekt, som rigtig mange mennesker følger med i og er en del af, samtidig med, at firmaets filosofi ”Do it yourself till you die” driver det mod nye eksperimenter og lege i baghaven, som nu ikke længere begrænser sig til adressen på Vestagervej, men også strækker sig til de bølgende kornmarker i området, hvor de selv kontrollerer såning, dyrkning og høst af de altafgørende råvarer. 

Main products

Whisky og Gin.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: No

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Sall Whisky Distillery

Vestagervej 1

DK - 8450 Hammel

Tlf: +45 0000 0000

Mail: Kontakt

Web: Sall Whisky