Lille Gadegård (70)


VINGÅRDEN, DER ER SÅ MEGET MERE 

Bornholms største vingård blev allerede i 2000 plantet til med både rød- og hvidvindssorter, mens indvielsen af dens 2.200 liters pot-destilleri fandt sted fem år senere. På dette lille, romantiske anlæg er der siden – som en naturlig forlængelse af vinproduktionen - blevet fremstillet brandy. Men da vinbonden Jesper Paulsen også er en almindelig bonde, der dyrker maltbyg, var det naturligt også at lade whisky flyde fra kedlen. Det skete også i 2005, helt præcist den 27. december, hvor de første fade blev fyldt, og dermed blev Lille Gadegård faktisk det første i den nye bølge af danske whiskydestillerier efter tre årtier uden hjemlig produktion.   

Også på andre måder har Lille Gadegård været en pioner inden for dansk whisky. I 2015 lod Jesper Paulsen således et fad lagre på ni meters dybde i 10 dage i Østersøen. Det resulterede i den meget usædvanlige – og nu uopdrivelige – Baltic Sea Cask Whisky. Et par år senere gravede han så to 225-liters fade tre meter ned i jorden på sin grund for i bogstaveligste forstand at opnå en smag af Bornholms muld.  

På trods af de meget omtalte destillerede produkter lever Lille Gadegård dog først og fremmest af salget af sine mousserende frugtvine på ribs og solbær, som – i modsætning til druerne - er pålidelige råvarer i det omskiftelige ø-klima.  

Lille Gadegaard byder også på andet end drikkevarer. Her er frisk luft, idyllisk natur, højt til himlen og også noget for børnene med køer, grise, får - og hjemmelavet is. Restauranten på stedet har gradvist udviklet sig til at være et rigtigt landkøkken, der serverer både frokost og aftenbuffet. På udvalgte dage i sæsonen griller Jesper Paulsen gris på ikke under 80 kilo, nok til hundrede mennesker. Andre dage står menuen på aftenbuffet (okse, gris og lam). 

Derfor er der ikke bare én, men adskillige gode grund til at besøge vingården, der er så meget mere end en vingård. 

Main products

Whisky og Vin.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: No International shipping: No

Cafe or restaurant: Yes

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Lille Gadegård

Søndre Landevej 63

DK - 3720 Aakirkeby

Tlf: +45 2162 8857

Mail: Kontakt

Web: Lille Gadegård