Thornæs Destilleri (46)


EN DRØM MED DEADLINE

Thornæs Destilleri er drømmen om et ægte whiskydestilleri i Kongernes Nordsjælland, der udvikler, producerer og sælger dansk Single Malt Whisky. Drømmen tilhører tekstforfatter, journalist og whiskyentusiast Torben Thornæs Andersen, som i slutningen af 2017 fik den ide, at han ville smage sin egen 12 år gamle whisky, inden han fyldte 60 år. Hvis den ambition skulle indfries, måtte han hellere se at komme i gang...

Drømmen førte ham til Skotland, hvor rejser gennem The Highlands og Speyside førte til et unik indblik i en af verdens ældste whiskyindustrier. Resultatet blev et professionelt netværk af ekstremt venligsindede og vidende skotter, som har været med til at forme grundlaget for Thornæs Destilleri.

Med den gode nordsjællandske maltbyg lige uden for døren og Gribskovs uanede mængder af rent, velsmagende grundvand under fødderne har Thornæs Destilleri det optimale afsæt for at producere dansk whisky af højeste kvalitet. Lagringen af whiskyen i relativt små tønder (50-100 liter) giver en hurtigere modning og et bredere sortiment af unikke whiskyer. Dermed skulle der være lagt i tønden til mange gode flasker whisky, hvoraf en hel del vil være drikkeklar længe inden, at Torben møder sin deadline.

Kernen i Thornæs Destilleri er danskproduceret Single Malt Whisky, men der produceres også andre spiritustyper såsom gin og snaps, der begge er formet af den eksperimenterende og meget kvalitetsbevidste arbejdsgang, som følger af small batch destillering. Som et ægte ”craft distillery” producerer virksomheden alle sine produkter i hånden, og råvarer og processer tilpasses løbende for at opnå det bedste mulige resultat.

Destilleriet er etableret i en gammel hestestald på gården Falkendal, der ligger på bredden af Solbjerg Engsø i Nordsjælland ved randen af Gribskov. På gården produceres der bl.a. byg, og en del af den produktion er udset til at spille en stadig større rolle i destillerits egne whiskyprodukter.

Main products

Single Malt Whisky (fra sommer 2023), Mad Owl Gin og Falkendal Snaps baseret på økologisk råsprit.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Thornæs Destilleri

Kagerup Byvej 20B

DK - 3200 Helsinge

Tlf: +45 5091 5890

Mail: Kontakt

Web: Thornæs