Bornholm Distillery (71)


SMAGEN AF SOLSKINSØEN

Få steder i Danmark har et mere afvekslende landskab end Bornholm. Her er langstrakte, hvide sandstrande, dramatiske klippekyster, dybe skove og forblæste sletter. Af samme grund er solskinsøen i Østersøen et sandt skattekammer, hvad angår diversiteten i det naturlige udvalg af frugter, bær og blomster. Og det er adgangen til disse, der er baggrunden for Bornholm Distillery.

Da Martin Kofoed, født og opvokset på Bornholm, grundlagde destilleriet i 2017, kaldte han det Østersøens Brænderi. Men efterspørgslen efter hans gin voksede hurtigt uden for landets grænser, og da det danske sprog er uforståeligt nok selv uden æ’er og ø’er, ændrede han navnet til det nuværende. Men adressen i øens hovedby, Rønne, er stadig den samme som dengang, der destilleres stadig på den lille pot-kedel ”Lilly”, og produkterne afspejler stadig ikke kun de lokale råvarer, men også årets gang. Om sommeren bruges der eksempelvis rabarber, mens efterårets Høst Gin byder på æbler, lavendel og rosmarin.

Ingredienserne indsamles på hele øen, blandt andet – takket være særtilladelse fra Naturstyrelsen - i Slotslyngen tæt ved de dramatisk beliggende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus længst mod nord, hvor bølgerne knuses mod klippeskrænterne og vinden pisker ind over lyngen og de græssende får højt over havet.

Hér, mere end noget andet sted, mærker man Bornholms sjæl. I destilleriets produkter smager man den.

Main products

Gin, aquavit og honningsyp.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment only

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Bornholm Distillery

Gartnervangen 6

DK - 3700 Rønne

Tlf: +45 4036 9627

Mail: Kontakt

Web: Bornholm Distillery