Mosgaard Whisky (32)


SKOTSKE DØNNINGER OVER SUNDET 

En af Skotlands mest elskede whiskydestinationer er øen Islay og ikke mindst dens østkyst, der vender ind mod naboøen Jura, adskilt af et sund, som har givet navn til både destilleriet Caol Ila og Sound-udgaven fra Jura-destilleriet på den anden side af vandet. Udsigten over Jura-sundet er ganske vist en smule mere dramatisk end det blide vue over Langelandssundet fra Mosgaard Whiskys lokaler på et nedlagt, sydfynsk landbrug. Men den skotske inspiration er gennemgående for Gitte og Jes Mosgaard og deres smukt beliggende destilleri i en egn af Danmark, som er berømt for sin særligt høje fødevarekvalitet.  

Mosgaard, grundlagt i 2015, er et mikrodestilleri med gode håndværksmetoder efter skotsk tradition, der sikrer meget høj kvalitet i produkterne. Det skotske islæt i arbejdsgangen kommer blandt andet til udtryk ved dobbeltdestillering på kobberkedler (mens man i for eksempel Irland traditionelt destillerer tre gange). Og akkurat som hos de fleste skotske destillerier tappes der på egetræsfade, som tidligere har indeholdt amerikansk bourbon, portugisisk portvin eller spansk sherry. Herefter nyder spiritussen den rene friske luft fra omgivelserne og indvirkningen fra det nærliggende sund, mens træet afgiver sin smukke farve og vidunderlige smagsstoffer til dét, der efter tre år må kaldes whisky. 

Ud over whisky byder Mosgaard også på en række forskellige, økologiske gin-varianter, der også er spændende nyfortolkninger af klassiske produkter. De bliver destilleret på en hybrid-dampinfusionskedel, som Mosgaard Whisky selv har designet.  

Main products

Mosgaard Whisky og Mosgaard Gin

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Mosgaard Whisky

Tanghavevej 43

DK - 5883 Oure

Tlf: +45 2480 9302

Mail: Kontakt

Web: Mosgaard