Nordic Ethanol (52)


Når to tidligere Michelin-kokke med baggrund fra velrenommerede restauranter som Søllerød Kro og Kiin Kiin etablerer et økologisk mikro-destilleri, og kast derefter en bartender med baggrund fra nogle af de bedste barer i landet ind i ligningen, kan man være ret sikker på, at håndværket ikke fejler noget. Og netop håndværket er – manifesteret gennem autencitet, renhed og kvalitet

Hvad der adskiller Nordic Ethanol som blev grundlagt i 2018 dengang under navnet SiWu, fra størstedelen af de danske producenter, er, at de kan lave alt selv, undtagen at dyrke kornet og melassen. Således kan de valse selv, mæsker selv, gærer selv, destillerer selv, håndtapper selv og sætter selv etiketter på flaskerne. På den måde søger de indad i den danske alkoholtradition, derind, hvor dét selv at have en hånd med overalt i processen er essentielt.  

Sammen driver de 3 indehavere destilleriet ud fra en stærk håndværksfaglig stolthed, samt en kvalitetsbevidst interesse, hvor smagsindtrykket altid kommer i første række. Målet er at lave produkter med tyngde og indhold, der ligegyldigt rammerne, kan skabe mindeværdige smagsoplevelser hos forbrugeren, om værende det på den lokale restaurant, bar eller i stuen derhjemme. Missionen er at gøre et bidrag til en spirituskultur, der motiveres af kvalitet over kvantitet, hvor glæden ved smagen er større end effekten, og hvor forbrugeren oprigtigt kan stole på, at de har gjort deres bedste, for at kunne tilbyde det bedste.Drivhjulet er, at kvalitet ikke blot er et ord, der bare fremstår på etiketten, men noget der reelt fremgår i indholdet, og derfor er deres råvarer, emballage og faglige kompetencer ligeledes af højeste kvalitet.

Det lille destilleri har i deres korte levetid allerede høstet flere priser:

Produktprisen - Sol over Gudhjem 2020
Master, Tastemaster, Guld, Sølv – The Spirit Business 2022
Danmarks Bedste Gløgg – Torvehallerne 2022

Main products

Gin, Aquavit, Rum and Amarro.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: No

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes 

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Nordic Ethanol

Bjørnbaksvej 25

DK - 2770 Kastrup

Tlf: +45 28 19 63 95

Mail: Kontakt

Web: Nordic Ethanol