Tranum Mølle Destilleri (8)


NYE VINGESUS FRA DEN GAMLE MØLLE

Da Ulrik Mose Schade og hans hustru Hanne i 2001 købte et hus til sin familie, vidste de godt, at rummet inde i den jordhøj, som lå klods op af bygningen, engang havde udgjort den nederste del af Tranum Mølle. Rummet fungerede nu som en slags kælder for huset, og først brugte de det bare til opbevaring af byggematerieler og haveredskaber. Men noget skulle der ske med møllen, for loftet derinde var utæt og der trængte nu og da en del vand ind.

I stedet for at opgive dette sidste levn af den gamle bygning fra midten af 1800-tallet og rive det ned, valgte familien i 2007 i stedet at udgrave det, polstre det i en ny, isoleret bygning og indrette spisestue der. Nogenlunde samtidig begyndte Ulrik, der er uddannet civilingeniør, at brygge øl i sin fritid. Den hobby gav ham efterhånden mod på at eksperimentere med andre fermenterede drikkevarer, først og fremmest vin på danske druer, som han plantede på den halve tønde land, han ejede i nærheden. Men ideen voksede sig større: Der blev indkøbt bryggekar til at opskalere ølproduktionen og udstyr til at destillere, som blev anbragt i det nyrestaurerede møllerum. Pludselig kunne parret gå i gang med at lave spiritus, hvor der engang var blevet malet mel. Og da den første gin i oktober 2018 blev leveret til en kunde, havde den gamle mølle i overført betydning i den grad fået luft under vingerne igen.

En del af charmen ved destilleriet i Tranum, tæt ved Jammerbugten i Nordjylland, er, at familien i bogstaveligste forstand har bygget det op fra bunden af. Og som noget særligt tilbyder virksomheden ikke bare rundvisninger og smagninger efter aftale på adressen: Man kan også booke dem til at komme forbi og starte festen dér, hvor man nu selv bor eller ferierer i området.

Main products

London Dry Gin Trinity, London Dry Gin Botanic, London Dry Gin Spicy, London Dry Gin Hvergelmer, Tranum Dry Gin Scuttlebutt, NS Tranum Dry Gin Underlien, NS Tranum Dry Gin Vidar Limited Edition, Dild Akvavit, Havtorn Snaps, Porse Snaps

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment only

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Tranum Mølle Destilleri

Tranhøj 33, Tranum

DK - 9460 Brovst

Tlf: +45 3142 5356

Mail: Kontakt

Web: Tranummølle