Nyborg Destilleri (34)


 

DESTILLERI, RESTAURANT, RUNDVISNINGER OG RO

I 125 år var bygningerne, der i dag huser Nyborg Destilleri, værksted for Statsbanernes godstog. Her i Danmarks riges hjerte holdt gæve mænd landet på skinner i generationer. Men da Storebæltsbroen åbnede i sommeren 1998, lukkede værkstedet alle sine 4.000 kvadratmeter. Herefter henlå stedet som en livløs kolos i en pludselig forladt del af byen.

Det satte Niels Rømer og hans søn Nicolai sig for at ændre i 2011. Og seks år senere åbnede de et af Danmarks største destillerier og bragte igen liv til bygningerne.

Vi skal dybt ned i historien for at finde rødderne til den virksomhed, på hvis fundament destilleriet opstod. Faktisk næsten tilbage til dengang, de første tog rullede ind til reparation på værkstedet.

I 1906 grundlagde familien Madsen Ørbæk Bryggeri lidt uden for Nyborg. I tre generationer drev de virksomheden, men efter de solgte den, var den igennem mange ejerskaber på få årtier. Og det var et nedlagt og slidt bryghus – dog intakt med øltanke og tapperi - som Niels og Nicolai overtog i 1996, efter at Nicolai havde spurgt sin far, hvorfor man ikke kunne få økologiske cola-sodavand. Det spørgsmål blev ikke bare startskuddet til købet af bryggeriet men også Naturfrisk Group A/S, der i dag favner både Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri ud fra en grundtese om, at vores føde - og verden som sådan - bliver bedre, hvis råvarerne er fremstillet under hensyntagen til rene søer, åer, have og drikkevand og biodiversiteten i vores natur.

Ud fra den devise blev der fra 2001 igen produceret øl på bryggeriet, økologisk naturligvis. Otte år senere begyndte whiskyeventyret i bryggeriets kælder, sammen med produktion af gin og rom. Her fortsatte det, indtil destilleriet voksede sig så stort, at det havde brug for sine egne lokaler. Og de lokaler blev altså fundet i det tidligere togværksted, hvor et gammelt lokomotiv stadig troner på destilleriets lager, læsset højt med fade, mens kobberkedlerne kaster gyldne stråler gennem panoramavinduerne på det for få år siden øde og nedslidte havneområde, der i dag er et af Nyborgs mest attraktive.

Nyborg Destilleri råder både over en skonnert, man kan leje, en restaurant med økologisk guldmærke og en butik, hvor man kan købe destilleriets egne produkter samt udvalgte øl og læskedrikke fra Ørbæk Bryggeri, alle sammen smagsoplevelser med ildhu af passion.

Main products

Isle Of Fionia Single Malt Whisky (Ardor, Ardor Danish Oak, Ardor Peated, Ardor Black, 10 Years Old), Adventurous Spirit (The Darling), Nyborg Akvavit (Dansk Eg, Dild), Nyborg Gin (Dew, Frost, Mist), Nyborg Kaffelikør, Huracán Rom (Strong, Dry).

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: Yes

Webshop: Yes International shipping: No

Cafe or restaurant: Yes

Venue for other events, concerts, etc.: Yes

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Nyborg Destilleri

Holmens Boulevard 11

DK - 5800 Nyborg

Tlf: +45 6988 4433

Mail: Kontakt

Web: Nyborg