Fennec Spirits (72)


DEN NORDJYSKE ØRKENRÆV

Man kan ind i mellem få indtyk af, at filosofoen bag lokal forankring i fødevareproduktion er noget helt nyt, og at Danmark indtil for ganske nylig var komplet domineret af landsdækkende giganter med monopol på deres enkelte varekategorier, akkurat som Danmarks Radio var ene om at måtte transmittere TV helt frem til slutningen af 1980’erne.

Men lang tid inden TV2 brød dét monopol, blev en Ceres øl og en Arnbitter faktisk døbt et Aarhus-sæt i landets næststørste by, hvor begge engang havde hjemme, sønderjyderne drak såmænd allerede inden 2. verdenskrig Chabeso Sundhedsdrik fra Fuglsang Bryggeriet i Haderslev, Krølle Bølle-isen havde i årtier været synonym med Bornholm, hvor den også blev produceret indtil 2008. Og i Aalborg var skolesodavanden for tusindvis af folkeskoleelever i mange år Landkær, frem til produktionen ophørte i 2011.

Derfor er det ikke uden nostalgi og historisk fodfæste, at brødrene Johann og Heimir, der begge gik i skole i Aalborg, i dag driver deres virksomhed, Fennec Spirits, fra præcis de lokaler, hvor Landkær Sodavandsbryggeri havde hjemme. Også selv om de stammer fra Island og først slog sig ned i Danmark i 1996. Af samme grund har Fennec Spirits’ produkter i øvrigt islandske navne.

Selve virksomhedens navn peger dog mod syd, til den nordafrikanske ørken, som en hyldest til fenneken, bedre kendt som ørkenræven, den mindste af alle rævearter. Heller ikke Fennec Spirits er nogen gigant. Men de er legesyge og kvikke, og selv om de af gode grunde ikke må fylde automaterne på folkeskolerne, behøver de ikke noget monopol for at ende på hylderne i hverken Nordjylland eller resten af Danmark.

Main products

Einn Earthy Gin, Meyja Citrus Gin, Eik Oak Gin, Jaxl Spiced Dry

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: By appointment only

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

Fennec Spirits

Landkærsvej 4

DK - 9280 Storvorde

Tlf: +45 4261 2525

Mail: Kontakt

Web: Fennec