SiWu Distillery (52)


ET HELT SPECIELT HÅNDVÆRK 

Når to tidligere Michelin-kokke med baggrund fra velrenommerede restauranter som Søllerød Kro og Kiin Kiin etablerer et mikro-destilleri, kan man være ret sikker på, at håndværket ikke fejler noget. Og netop håndværket er – manifesteret gennem autencitet, renhed og kvalitet – omdrejningspunktet for Nicolai Sivgaard og Jonas Wulff i deres bestræbelser på at opbygge deres eget destilleri, navngivet efter de to første bogstaver i de to efternavne, og deres produkter helt fra bunden. 

Den danske destilleriverden er ganske vist i forvejen fyldt med ambitiøse og dygtige håndværkere, men hvad der adskiller SiWu fra størstedelen af de danske producenter, er, at de laver alt selv, undtagen at dyrke kornet. Således valser de selv, de mæsker selv, gærer selv, destillerer selv, håndtapper selv og sætter selv ediketter på flaskerne. På den måde søger de på en måde indad i den danske alkoholtradition, derind, hvor dét selv at have en hånd med overalt i processen er essentielt.  

SiWu, som blev stiftet i 2018, fremstiller altid deres egen basealkohol til produkterne i stedet for at købe råspritten andre steder. Den bliver lavet på økologisk byg fra Gyrup Gård i Thy. Den byg er SiWu så glade for, at de også noget utraditionelt bruger den til deres gin- og akvavitprodukter. Det sikrer en blød og behagelig alkohol med en mindre skarp mundfølelse, som man også kender det fra for eksempel hvedebaseret spiritus.  

Noget andet usædvanligt er, at SiWu kommer deres ”low wine” (som er betegnelsen for den alkohol, der bliver til efter den første destillation i deres 300 liters kobberkedel) på aktivt kul for at fjerne uønskede komponenter og skabe en endnu renere alkohol, en proces meget lig den såkaldte Lincoln County-metode, der bruges til de verdensberømte Tennessee-whiskeyer fra USA. Herefter fyldes destillatet i kolonnekedel og destilleres til 96% finsprit, hvis målet er at lave gin. Skal der laves akvavit, arbejdes der derimod videre med kobberkedlen for at bibeholde noget af den behagelige bygmalts smag. 

At den slags detaljer gør en forskel, blev understreget i foråret 2020, da netop SiWu Akvavit vandt drikkekategorien ved Danmarks største produktkonkurrence, Produktprisen. Den er i øvrigt et samarbejde mellem de danske brugsforeninger Coop og – pudsigt nok – kokkekonkurrencen Sol Over Gudhjem, som Nicolai Sivgaard og Jonas Wulff nu også som destillatører har sat deres præg på. 

Main products

Gin og Akvavit.

Nice to know

Distillery: Yes

Open for tours/tastings: Yes

Boutique with fixed opening hours: No

Webshop: Yes International shipping: Yes

Cafe or restaurant: No

Venue for other events, concerts, etc.: No

Sleepover options: No

Here we are: Find on map of Denmark

Contact information

SiWu Distillery

Bjørnbaksvej 25

DK - 2770 Kastrup

Tlf: +45 2819 6395

Mail: Kontakt

Web: SiWu